Понеділок, 20.05.2024, 12:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Липень » 9 » Від початку року в області усиновлено 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
18:04
Від початку року в області усиновлено 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
12        9 липня 2012 року міський голова І.Крижановський взяв участь у онлайн-нараді , під час якої начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова проінформувала про стан забезпечення реалізації прав та законних інтересів дітей в області.  
Вона повідомила, що на первинному обліку в службах у справах дітей області станом на 1 липня поточного року перебуває 3453 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, для порівняння у минулому році цей показник становив -3535 дітей.
- Протягом І-го півріччя 2012 року 248 дітям надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування (І-е півріччя 2011 року – 318 дітей). Із них до сімейних форм виховання влаштовано 186 дітей, що складає 75% від загальної кількості посиротілих протягом 2012 року дітей (І-е півріччя 2011 року – 226 дітей, 71%). Порушень у наданні юридичного статусу дітям, які втратили батьків, протягом 2012 року не було, - розповіла Віра Сухопарова.
Як підкреслила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації, у нинішньому році, за оперативними даними, уже усиновлено 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них громадянами України усиновлено 36 дітей, іноземними громадянами – 20 дітей.
Віра Сухопарова зазначила, що 2104 дитини виховується в сім’ях опікунів та піклувальників, що становить 61% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (2011 рік - 2038 дітей, 58%).
За її словами, аби охопити якнайбільшу кількість дітей-сиріт сімейними формами виховання в області проводиться активна робота за різними напрямками. Відтак, від початку року створено 5 дитячих будинків сімейного типу та 17 прийомних сімей. В прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу влаштовано 51 дитину (2011 рік – 20 дітей). Окрім цього проводяться спеціальні рейди, аби вилучити із несприятливого середовища дітей, які потребують захисту від держави.
Загалом в області функціонує 35 дитячих будинків сімейного типу та 200 прийомних сімей, в яких виховується 548 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
- Сімейними формами виховання охоплено 77% дітей від загальної кількості сиріт та позбавлених батьківського піклування, - підкреслила Віра Сухопарова.
Зважаючи на наведені статистичні дані Вірою Сухопаровою, можна зробити висновок, що найкраще опікуються дітьми-сиротами у Світловодську, адже там відсоток охоплення сімейними формами виховання таких дітей становить – 90%, дещо нижчі показники у Вільшанському районі (89%), у Гайворонському, Онуфріївському районах та Олександрії (88%).
Найнижчі показники охопленості, порівняно з іншими територіями області, мають Добровеличківський та Петрівський райони і Кіровоград.
Розповіла Віра Сухопарова і про заходи, що покликані забезпечити житлом дітей-сиріт. При цьому перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко наголосив, що подібні заходи повинні координуватися із програмами будівництва житла кожної окремої території. Голови райдержадміністрацій повинні володіти інформацією, скільки дітей-сиріт, які проживають на конкретній території, потребують власного житла і враховувати цю інформацію під час підготовки і реалізації різних проектів будівництва доступного житла.
Прокоментувала начальник служби у справах дітей резонансну подію у Добровеличківському районі, де діти після смерті прийомної матері лишились без належної уваги і з боку прийомного батька. Ситуацію ускладнило те, що районна служба у справах дітей тривалий час приховувала цей факт від обласної.
Керівника Добровеличківської служби у справах дітей притягнуто до дисциплінарної відповідальності – оголошено догану - повідомила Віра Сухопарова. Але керівництво облдержадміністрації поставило вимогу перед очільником району – головою Добровеличківської райдержадміністрації Олегом Яременком розібратися чи догана для даного випадку достатньо суворе покарання. "Подібні випадки необхідно особливо жорстко контролювати і розглядати", - переконаний Андрій Ніколаєнко.

                   
                                                       За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 694 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты