П`ятниця, 19.04.2024, 20:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Грудень » 7 » Відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення – головами квартальних комітетів нашого міста
08:38
Відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення – головами квартальних комітетів нашого міста
12
Під головуванням секретаря міської ради Наталії Миколаївни Клименко відбулася нарада з членами органів самоорганізації населення – головами квартальних  комітетів нашого міста.

Першим заступником начальника Знам’янського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області Оленою Михайлівною Дяковою було висвітлено питання змін чинного законодавства з питань пенсійного забезпечення у 2016-2017 роках в частині зміни прожиткового мінімуму, перерахунку та призначення пенсій, виплати пенсій працюючим пенсіонерам, а також роботи, що проводиться фондом з метою переходу виплат пенсій через банківські установи тощо. 

Повідомила Олена Михайлівна і про можливість отримати інформацію з питань пенсійного забезпечення користуючись веб-порталом та веб-сторінкою Пенсійного фонду України,  а також щодо тестування програми «Електронна пенсійна справа», що наразі триває в установі.
12
Пі
Начальником відділу забезпечення діяльності міської ради Н.Брунцвік була надана присутнім інформація щодо впровадження процесів децентралізації влади та реалізації закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території міста та області. Відзначено, що 18 листопада 2016 року Кіровоградською обласною радою прийнято рішення №167 «Про схвалення пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області». 

Роз’яснено присутнім, що даним рішенням, як і попереднім Перспективним планом формування територій громад Кіровоградської області, передбачається створення Знам’янської об’єднаної територіальної громади, з адміністративним центром в  місті Знам’янка, до складу якої можуть увійти смт.Знам’янка Друга та с.Водяне. Відповідно до чинного законодавства, має бути прийнято рішення Знам’янської Другої селищної ради щодо створення спільної об’єднаної територіальної громади. Наразі триває обговорення даного питання серед мешканців смт.Знам’янка Друга та с.Водяне. Перспективний план – це можливість визначатися, об’єднуватися, дбати про місто, селище, село, а об’єднання можливе лише за умови готовності адміністративно-територіальних одиниць об’єднувати спільні зусилля та потенціал, - відзначила Наталія Василівна під час виступу.

Також було повідомлено про створення в міській бібліотеці №3, що розташована в Міському палаці культури, за адресою: м.Знам’янка, вул. Михайла Грушевського,30, постійнодіючої виставки науково-публіцистичної літератури. Звернула увагу присутніх на можливість отримання новин з питань децентралізації влади за допомогою сайту міської ради, де в розділі «Новини» та банеру «Децентралізація» можна отримати інформацію щодо перебігу процесів в Україні, області, місті.  

В.о. начальника управляння містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства М.Берлова проінформувала присутніх про стан розгляду критичних зауважень, висловлених під час проведення попередньої наради. 

Протягом наради виступаючі та присутні відповіли на запитання голів квартальних комітетів міста, що стосувалися  проблемних питань в приватному секторі.

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко, що приєднався до спілкування з головами квартальних комітетів, відзначив, що він готовий вислухати кожного та вести конструктивний діалог щодо проблемних питань приватного сектору. Відзначив, що протягом останнього року виконано значний обсяг робіт по місту, але брак робітничих кадрів в комунальному підприємстві «Знам’янський комбінат комунальних послуг» не дає можливості виконати все необхідне та заплановане. Є потреба в придбанні комунальної техніки ( сміттєвоз, автогрейдер, автовишка). 

Пріоритетним для кожного депутата залишається його виборчий округ, і тому, Сергій Іванович, дякуючи депутатському корпусу за роботу, що проводиться ними, відзначив особливими словами подяки і голів квартальних комітетів, які, на його думку, є не тільки господарями та господинями у власних оселях, але й господарями свого квартального комітету – території, на якій  їм довірено відповідальну місію – бути помічниками та порадниками. Сергій Іванович, говорячи про весь необхідний обсяг робіт, наголосив на тому, що і надалі, роботи будуть виконуватись там, де в цьому є потреба,  а за підтримки депутатського корпусу будуть спільно вирішуватися питання підтримки однієї з найважливіших галузей нашого міста – житлово-комунального господарства.

В різному присутні отримали інформацію щодо організації міського огляду-конкурсу на звання «Краща вулиця», «Кращий багатоповерховий будинок», «Краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Кращий житловий будинок та присадибна ділянка приватного сектору», проведення якого протягом 2016-2017 р.р. буде відбуватися на підставі рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 23.11.2016 року №327. Детально ознайомилися з критеріями оцінювання в номінаціях «Краща вулиця» та «Кращий житловий будинок та присадибна ділянка приватного сектору». 

Секретар міської ради Н.Клименко подякувала присутнім за роботу та запросила взяти участь у міських заходах з нагоди Дня місцевого самоврядування, які відбудуться 07 грудня 2016 року у міському Палаці культури. 

На нараді також були присутні та прийняли участь у обговоренні питань порядку денного: депутати міської ради В.Мацко, А.Тесленко, О.Озеряний, К.Пастух, І.Грінченко, Н.Тишкевич, С.Каратєєв, О.Тітарєв, представник Знам’янського ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград», керівник та головний інженер КП «Знам’янський ККП» М.Коротченко та О.Чернявський, представники засобів масової інформації. 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 681 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/4

Кировоград: новости и сайты