П`ятниця, 26.04.2024, 18:48
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 24 » Відбулася нарада з вирішення питання фінансування закладів охорони здоров’я міста і району
11:19
Відбулася нарада з вирішення питання фінансування закладів охорони здоров’я міста і району
 
12
Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Коваленка Сергія Петровича відбулася нарада з вирішення питання фінансування закладів охорони здоров’я міста і району. В нараді взяли участь директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Рибальченко О.М., міський голова Крижановський І.Б., голова Знам’янської районної адміністрації Григораш Ю.П., голова районної ради Михайлова Т.А., секретар міської ради Адамович Н.А.  т.в.о. першого заступника міського голови Іваськів Т.А., спеціалісти фінансових управлінь, головні лікарі та голови профспілок лікарень.

Перед  початком  засідання учасники наради ознайомились з роботою відділень обох лікарень .

В своєму вступному слові заступник голови ОДА Коваленко С.П. зазначив, що присутні повинні визначитись , та прийняти рішення чи будуть  функціонувати в місті дві лікарні, чи вони будуть об’єднанні в одну. Але прийняте рішення не повинно погіршити якість медичних послуг , та привести до скорочення медичного персоналу. В кожному випадку ОДА підтримає рішення громади і протягне руку допомоги у вирішенні питання.
 
12
Голова районної ради Григораш Ю.П. надав інформацію про порядок фінансування центральної районної лікарні. Міський голова Крижановський І.Б. проінформував, що міською радою прийнято рішення про прийняття відділової лікарні станції Знам’янка державного підприємства «Одеська залізниця» в комунальну мережу міста з розподілом субвенції пропорційно обслуговуємому  населенню 40% на лікарню залізниці і 60% центральній районній лікарні.  Голова районної ради Михайлова Т.А. обґрунтувала прийняті рішення районної ради по розподілу субвенції. Головні лікарі визначили необхідність уточнення порядку фінансового забезпечення відділень районної лікарні, які надають послуги всьому населення міста, та врахування районного населення яке обслуговується в залізничній лікарні.

Підсумовуючи обговорення перед присутніми виступив народний депутат України Яриніч К.В. , який зазначив , що курс влади направлений на те, що не буде відомчої медицини, а всі лікарні будуть фінансуватись через субвенції розраховані на кількість мешканців територіальних громад. У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти:
-Про виділення додаткових коштів закладам охорони здоров’я які передаються з інших бюджетів до місцевих на перехідний період 2015 року;
-Про порядок фінансування закладів охорони здоров’я з 2016 року. В цьому проекті передбачається, що 50 % фінансування буде здійснюватись за рахунок державних субвенцій, 50% за рахунок місцевих громад, це дасть можливість заохочення місцевих бюджетів до збільшення фінансування галузі.
 
12
На завершення  заступник голови ОДА Коваленко С.П. звернувся до присутніх з проханням донести до мешканців і персоналу лікарень інформацію про прийняті рішення, та заспокоїти, що від зміни назви не змінюється порядок та якість обслуговування пацієнтів і функціонування лікарень.




 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 977 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты