Середа, 03.07.2024, 20:19
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Квітень » 20 » Відбулася урочиста церемонія відкриття центру обслуговування платників податку
14:03
Відбулася урочиста церемонія відкриття центру обслуговування платників податку
 
12         Важлива подія, що увійде в історію, відбулася 20 квітня 2012 року у місті Знам'янка - відкриття Центру з обслуговування платників податків. Це вагомий крок до встановлення принципово нового - партнерського рівня відносин сучасної податкової служби з платниками податків.
В урочистій церемонії відкриття Центру взяли участь Голова Державної податкової служби у Кіровоградській області Ігор Станіславович Вірієнко, міський голова Ігор Борисович Крижановський, голова Знам'янської райдержадміністрації Віктор Павлович Горб, начальник Знам'янської ОДПІ Тетяна Михайлівна Соколенко, депутат Кіровоградської обласної ради Сергій Вікторович Кліпацький, представники громадських організацій, платники податків міста Знам'янка та Знам'янського району , журналісти.
Виступаючи перед присутніми, Голова ДПС у області Ігор Вірієнко наголосив, що в рамках програми модернізації та реформування податкової служби, ми презентуємо відкриття на Знам'янщині Центру з обслуговування платників податків.
«Ми прагнемо докорінно змінити ставлення суспільства до податкової служби: перетворити її із фіскального органу на сервісну службу. І сьогоднішня подія - тому підтвердження», - зазначив очільник податківців Кіровоградщини.
 
12          Основні завдання, які буде виконувати центр це: створення комфортних умов для платників податків з метою забезпечення ними повної і своєчасної сплати до бюджету податків і зборів; надання їм комплексу послуг з отримання дозвільних документів, довідок, податкових консультацій; удосконалення процесу приймання податкової звітності від суб'єктів господарювання; забезпечення швидкого доступу платника до інформації. І весь цей комплекс послуг можна отримати в одному місці!
До сьогодні різні підрозділи податкової інспекції надавали послуги платникам податків. Відповідно їм доводилося контактувати з великою кількістю співробітників, ходити по кабінетах, вистоювати у чергах. З відкриттям центру платники податків позбудуться цих проблем.
«Пріоритетом в нашій роботі є формування нової податкової культури, індивідуальний підхід до кожного платника та зміна відносин між податковою службою і бізнесом. Але ці зміни не можуть бути односторонніми. Якщо податкова служба створює всі умови для платника податків, то платник податків у свою чергу повинен добросовісно та чесно сплачувати податки. Тоді це буде правильно», - запевнив усіх присутніх Ігор Вірієнко.
Перед учасниками урочистої церемонії також виступили представники влади міста Знам'янка і Знам'янського району.
Після символічного перерізання стрічки для усіх гостей проведена презентація Центру. Начальник Знам'янської ОДПІ Тетяна Соколенко розповіла гостям про роботу податківців в умовах реорганізації , пошуків резервів та взаємодію з платниками податків.
"Ми впевнено почали нинішній рік , поставивши перед собою завдання - забезпечення прогнозованого, ритмічного і стабільного наповнення бюджетів .
За підсумками роботи 1 го кварталу 2012 року Знам”янською ОДПІ до зведеного бюджету спрямовано 39 150 тис. грн. що на 7 795 тис.грн. , або на 25 відс. більше надходжень аналогічного періоду минулого року .
Надходження до державного бюджету по платежах, що контролюються Знам’янською ОДПІ , в першому кварталі 2012 року склали 5 383 тис. грн.
Місцеві бюджети в 1-му кварталі 2012 року отримали 33 766 тис. грн. що на 5 410 тис.грн. , або на 19 відс. більше надходжень аналогічного періоду минулого року
Основні наповнення місцевих бюджетів в першому кварталі 2012 року це надходження від:
- податку з доходів фізичних осіб - 26 396 тис.грн. та плати за землю – 4 546 тис.грн.
Станом на 1 квітня 2012 на обліку в Знам»янській ОДПІ перебуває
3498 платників податків в тому числі 810 юридичних та 2688 фізичних осіб - підприємців.
Попри те що державна податкова служба постійно здійснює заходи щодо поліпшення обслуговування платників , вдячні відгуки на їх адресу звучать не так часто. Суспільство сприймає нас як репресивний орган, а думка платників податків для нас є вкрай важливою. Саме зараз податкову політику націлено на максимальну підтримку платників і створення умов для зручного ведення бізнесу. Для цього визначені стратегічні напрями , яким податківці керуються в роботі. Передусім це перетворення ДПС у сервісну службу та подальше вдосконалення системи адміністрування податків ,центром якої стане саме платник.
І на часі завдання податківців :
- навчити кожного платника працювати за нормами Податкового кодексу,
- своєчасно повідомити їх про зміни в податковому законодавстві,
- попередити платників про можливі порушення податкового законодавства.
А тому сьогодні одиними із перших в області Знам'янська ОДПІ відкриває двері своїм платникам до сервісного центру платників податків. На наше переконання, створення сервісного центру з обслуговування платників податків усуватиме дублювання одних і тих самих функцій і процедур різними підрозділами податкової служби, не створюватимуться черги, зменшиться негативний вплив людського фактора при обслуговуванні платників податків та головне підвищиться якість послуг.
Ми робимо і надалі робитимемо все необхідне для того, щоб процедура сплати податків стала простою, зручною й не обтяжливою для платників податків, але й від них ми чекаємо відповідних кроків щодо добровільної сплати податків".













Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 1423 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты