П`ятниця, 26.04.2024, 16:49
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 3 » Відбулася зустріч міського голови С.І.Філіпенка з керівниками різних релігійних конфесій
09:29
Відбулася зустріч міського голови С.І.Філіпенка з керівниками різних релігійних конфесій

12

Під головуванням міського голови Філіпенка С.І., за участі першого заступника міського голови Загородньої В.Г., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Гребенюка С.А., начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зіньковської І.В., відбулася робоча зустріч з  представниками різних релігійних конфесій міста.

«Дуже приємно, що сьогодні, вперше разом, зібралися керівники різних релігійних конфесій. Я сподіваюсь, що подібні зустрічі у нас будуть проходити регулярно, на яких ми будемо обговорювати наші шляхи співпраці. Міська влада завжди готова підтримувати релігійні організації» - зазначив Сергій Іванович на початку зустрічі.
На порядок денний  зустрічі було винесено питання : 
1.    Про стан релігійної ситуації у місті Знам’янка.
2.    Щодо звернення релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви.
3.    Про участь релігійних організацій у весняних роботах з благоустрою та озеленення території «За чисте довкілля».
4.    Різне.

Перший заступник міського голови Валентина Григорівна Загородня  проінформувала присутніх про стан релігійної ситуації, про проведені заходи у місті Знам’янка.

12

Міський голова Сергій Іванович Філіпенко зачитав звернення релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви щодо проведення спільної молитви за мир і благополуччя і надав слово настоятелю отцю Івану, який запропонував  стати разом 2 квітня і помолитися за нашу Україну, за мир, спокій  та благополуччя.

«Кожна конфесія може виступити з короткою молитвою, адже питання Миру  є найголовнішим», - сказав о.Іван. Настоятель Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Степан підтримав о.Івана  у своїй промові з вірою, що всі з розумінням віднесуться до даної пропозиції, яка несе мир і добро для нашого міста та України. Запросив приєднатися різні релігійні конфесії.

Пресвітер Геннадій церкви Християн Віри Євангельської «Двері життя» повністю підтримав спільну Молитву зазначивши, що у 2014 році проводилась така молитва. «Є речі, які є об’єднуючими. Питання Миру – це найголовніше для всіх нас. Ми знайшли головні елементи навколо чого ми можемо об’єднатися», - сказав настоятель Геннадій.

 Священослужитель Андрій запропонував розпочати з спільної молитви, а потім кожен промовить свою молитву , можливо з хором проспіває, разом буде дуже важливо.

Валентина Григорівна  запропонувала, 2 квітня, о 15 годині, всіх у кого є бажання долучитися до спільної молитви.

12

Заступник міського голови С.Гребенюк  ознайомив присутніх з постановою КМУ, повідомив, що з 1 березня по 1 травня проводяться весняні роботи з благоустрою  та  озеленення території міста  « За чисте  довкілля», план заходів затверджено  рішенням виконкому від 24.02.2017 року  №63 .  

Довів присутнім план прибирання території. Запропонував  надати сажанці дерев для озеленення  територій релігійних організацій. Погодив питання скільки  беріз, кленів потрібно для висадки. Повідомив що 6-8 квітня буде оголошено загальний  міський  суботник.

Свящєнослужителі звернулися з проханням відсипки від залізничної колії дороги. Сергій Анатолійович зазначив, що дана територія буде покрита асфальтом. 

Також, було обговорено питання щодо вивезення сміття  з територій приватного сектору. Всі релігійні організації підтримали та підтвердили участь у прибиранні прилеглих територій. Що було дуже приємно.

Пресвітер Юрій церкви Християн Адвентистів Сьомого Дня звернувся до присутніх з  словами: «До Пасхи чисте місто – чисте серце». «Акція прибирання території це добре, отже, ми готові взяти граблі й прибирати» - зазначив він. Також, він звернувся з проханням залучитися  щодо відзначення у  500-річчя Реформації. Валентина Григорівна повідомила про затверджений  план заходів, які можна буде проводити з дозволу виконкому.

Міський голова Сергій Іванович  сказав: «Ми готові на виконкомі розглянути ваше звернення щодо відзначення в місті 500-річчя Реформації» та звернувся до начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій  з громадськістю  Зіньковської Ірини Валентинівни, яка опікується даними  релігійними організаціями,  щодо допомоги  у вирішенні питань  проведення заходів релігійною організаціє.

І.Зіньковська доповіла , що з метою виховання у суспільстві почуття толерантності та поваги до релігійних течій ми можемо сприяти в організації, а також, забезпечити висвітлення  заходів  та  розміщення  інформації та реклами  у газеті «Знам’янські вісті» та на головній сторінці веб-сайту Знам’янської міської ради.
Валентина Григорівна запропонувала  релігійній організації провести  захід духовної християнської музики та співу.
Сергій Іванович  подякував всім за обговорення та вирішення важливих питань для міста. Побажав всім мудрості, віри , здоров’я, взаєморозуміння  і добробуту.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 823 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/4

Кировоград: новости и сайты