Четвер, 25.04.2024, 00:03
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Квітень » 30 » Відбулися громадські обговорення з питання доцільності подальшого будівництва ЗОШ №5
12:35
Відбулися громадські обговорення з питання доцільності подальшого будівництва ЗОШ №5
12
    29 квітня у залі засідань міськвиконкому відбулися громадські обговорення з питання доцільності подальшого будівництва ЗОШ №5. Звертаючись до учасників громадського обговорення, голова громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради Філіпова С.М. повідомила, що громадська рада звернулася до міського голови з ініціативою щодо проведення громадських обговорень з питання доцільності подальшого будівництва ЗОШ №5. Відповідно було прийнято розпорядження міського голови 22 квітня 2015 року № 46 «Про проведення громадських обговорень з питання доцільності подальшого будівництва ЗОШ №5». Ініціатор розгляду даного питання – постійна комісія з питань архітектури, будівництва, регулювання земельних відносин, контролю за використанням об’єктів комунальної власності громадської ради.  
12Вела збори – голова комісії Н.Клименко.
Виконавчий комітет Знам’янської міської ради у громадських обговореннях представляли: секретар міської ради Адамович Н А., в.о. першого заступника міського голови – начальник фінансового управління Іваськів Т.А., керуюча справами міськвиконкому Меренкова Л.І, начальник управління містобудування, архітектури та ЖКГ Лаптєва Л.О., начальник відділу освіти Попова Н.О., начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Загородня В.Г.
На порядок денний було винесено питання доцільності подальшого будівництва ЗОШ №5. Об’єкт знаходиться за адресою: вул.. Луначарського,31. Перебуває у підпорядкуванні управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації.
  Начальник відділу освіти Попова Н.О. розповіла, що будівництво трьохповерхової школи-новобудови на 800 учнівських місць у м. Знам’янка по вул. Луначарського було розпочато в 1989 році, припинено в 1996 році, виконано 48 % робіт. Будівництво школи велось за рахунок різних джерел фінансування, у тому числі: з державного бюджету на загальну суму 1329 тис.грн., з обласного бюджету – 403 тис.грн., з міського бюджету – 734 тис.грн. Роботи по будівництву проводило управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації, недобудована школа знаходиться на балансі управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації. У 2011 році інститутом Кіровоградським «Міськбудпроект» було проведено експертне обстеження будівлі школи – новобудови.
12 Відповідно до висновку добудова школи є можливою та надано ряд першочергових рекомендацій до виконання. У 2012 розпочато її відбудову. На виконання вимог експертного висновку було виконано мурування внутрішніх перегородок, посилення несучих конструкцій, влаштування покрівлі з утепленням на основному корпусі. Окрім того, частково встановлено вікна, здійснено благоустрій (вивезено сміття). Станом на 01.01.2012 року вартість робіт складала 28 млн. 380 тис. грн.
12Т.Іваськів у своїй доповіді наголосила на необхідності залучення інвестицій та територію міста у вигляді субвенцій з Державного бюджету, і в першу чергу це є добудова школи. Нова школа просто необхідна місту, оскільки за статистичними даними дітей у загальноосвітніх навчальних закладах найближчим часом стане більше, близько на 200 учнів. А вже сьогодні у кількох школах діти навчаються у дві зміни. Крім того, нашим дітям потрібна нова сучасна школа, яка б відповідала вимогам сьогодення. Міська влада готова співпрацювати з обласним керівництвом щодо реалізації проекту добудови школи.
   У своєму виступі В.Джулай сказав: «Якщо зберегти споруду НВК «Знам’янська загальноосвітня школа №2-ліцей», тоді необхідно понести серйозні затрати на проти радонові заходи. Оскільки кількість викидів радону під цим об’єктом у 2012 році перевищувала норму у декілька разів. Нова школа – це, після зміни проекту за пропозицією відділу освіти, сучасний навчальний заклад, в якому враховано такі дрібниці, як кілька туалетів, які одночасно можуть використовуватись учнями та персоналом. Не кажучи вже про такі дрібниці, як їдальня на 200 місць з сучасним енергозберігаючим обладнанням, актовий зал на 350 місць, якого не має жоден навчальний заклад міста. І цей перелік позитивів можна продовжувати».  
12С.Кліпацький підтримав пропозиції більшості про негайну добудову школи.
  Підсумовуючи пропозиції учасників обговорення, Васильченко І.О. сказав, що потрібно вирішувати головну проблему – добудовувати школу.
   У громадських обговореннях взяли участь: депутати Кіровоградської обласної ради Джулай В.О., Кліпацький С.В., члени громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, представники інститутів громадянського суспільства, мешканці міста, представники закладів освіти міста.
Усі виступаючі висловлювались позитивно з приводу необхідності добудови даного об’єкту.
Розглянувши питання порядку денного щодо доцільності подальшого будівництва ЗШ І-ІІІ ступенів №5 громадські обговорення вирішили: _1)Знам'янську__ЗШ№5 необхідно добудувати__в інтересах територіальної громади;
2) забезпечити охорону данного об’єкту, який знаходиться за адресою: м. Знам’янка, вул.Луначарського,31;
3)звернутися до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Кузьменка С.А. та народного депутата України Довгого О.С. щодо виділення коштів та визначення строків добудови ЗШ №5.










 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 963 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 4.2/5

Кировоград: новости и сайты