Четвер, 28.03.2024, 10:52
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Листопад » 28 » Відбулися скорботні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів
09:15
Відбулися скорботні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів
12
Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. І сьогодні жахливо ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній землі квітучого українського краю.

Пам’ять, як те перекотиполе без коріння, без роду, без племені, без минулого та майбутнього, але все ж таки повертається у наше життя. З кожним роком відходить все більше за межу життя тих, хто знає про цю трагедію не зі сторінок історичних книжок, а з життя.

26 листопада, Україна, а з нею і весь світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років, жертвами якого стали мільйони українців.
12

У зв’язку з 83-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні та Днем пам’яті жертв голодоморів біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій в Україні відбулися скорботні заходи.

Розпочалися вони панахидою за померлих, яку провів настоятель церкви Успіння Пресвятої Богородиці отець Іван.

Звертаючись до присутніх перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна сказала: «Багато трагедій пережив український народ, але страшнішого лиха, як Голодомор 1932 - 1933 років, історія не знає. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. Сьогодні голодомор - не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців і сучасне покоління. Ми не маємо права забути ту страшну правду, яка довгі роки була закрита для суспільства, яку цинічно приховували від людства. Сьогодні ця правда відома. Дуже важко, майже неможливо уявити десять мільйонів смертей. Це – боляче. Це – страшно».
12

Покладанням траурних вінків і композицій із житніх та пшеничних колосків до пам’ятного знаку, хвилиною мовчання, запалюванням поминальних свічок вшанували учасники мітингу-реквієму пам’ять померлих під час жахливого, трагічного Голодомору.

Вже традиційно о 16 годині на підвіконнях затріпотіли вогники – це люди запалили свічки – знак нашої скорботи, святий вогник, який зігріє душі загиблих, світло очищення задля нашого ж майбутнього.

Згадаймо в ці хвилини всіх українців, загиблих голодною смертю на рідній землі. Адже тільки пам’ятаючи та шануючи пам’ять невинно убієнних від голоду, ми можемо уникнути нових історичних помилок та не допустити подібних трагедій для нашої країни.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 748 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты