П`ятниця, 19.04.2024, 12:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 23 » Відбулися заходи з нагоди вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні
08:02
Відбулися заходи з нагоди вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні
 
12
День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

12
20 лютого  відбулися  заходи з нагоди   вшанування Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Розпочалися  урочистості з церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.  Урочистою ходою колона представників структурних підрозділів виконавчого комітету Знам’янської міської ради та Знам’янської районної державної адміністрації,  представників громадськості, громадських організацій та молоді міста, на чолі з   секретарем міської ради Надією Адамович,  керуючою справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради Лілією Меренковою,головою Знам’янської районної державної адміністрації Юрієм Григорашем, головою Знам’янської районної ради Тетяною Михайловою, вирушила від  приміщення виконавчого комітету  до Площі Героїв Майдану ( пам’ятний знак «Героям, загиблим за свободу та незалежність України». 
 
12
Виступаючи перед присутніми, Надія Анатоліївна  зазначила: «Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.
Кожен із Героїв Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, незалежну,  чесну Україну.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.
Я закликаю вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. 
 
12
Бійці Небесної сотні, стали для кожного прикладом мужності, патріотизму та свободи духу. Це були найдостойніші сини українського народу і сьогодні кожен із нас повинен зробити все можливе, щоби їх смерті не були марними.

Саме тут, сьогодні, скажемо «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм, щоб не повторити великий гріх!»

З промовами перед знам’янчанами  виступили  голова Знам’янської районної державної адміністрації Юрій Григораш, голова  Знам’янської районної ради Тетяна Михайлова.  Вони наголошували, що бійці Небесної сотні, стали для кожного прикладом мужності, патріотизму та свободи духу. Це були найдостойніші сини українського народу і сьогодні кожен із нас повинен робите все можливе, щоби їх смерті не були марними. 
 
12
Духовенство міста та району відслужили  заупокійну літію за полеглими співвітчизниками, які загинули у боротьбі за конституційні права і свободи громадян, державну цілісність і незалежність України, під час братовбивчих боїв у місті Києві, та зокрема в інших регіонах України з листопада 2013 по сьогодні.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять Героїв Небесної Сотні, серед яких є наші земляки -  Віктор Голий та Дмитро Цуркан, та всіх Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

 Біля підніжжя пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України» у пам'ять та ушанування новітніх українських героїв, від учасників заходу  було запалено поминальні лампадки та покладено живі квіти. 
 
12
На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. 

Такими стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 957 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты