Субота, 20.04.2024, 04:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Вересень » 5 » Відбулося чергове засідання громадської ради
14:37
Відбулося чергове засідання громадської ради
12
2 вересня 2016 у залі засідань міської ради відбулося чергове засідання громадської ради, за участю секретаря міської ради Клименко Н.М., депутатів міської ради, головного спеціаліста  з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Безая В. В.,  заступника  голови  правління ТДВ «Колос» Калініна  М.М.

Засідання відкрила   голова громадської ради Філіпова С.М. оголосивши  що із 23 членів громадської ради   присутні 13,  дане засідання правомочне і громадська рада може розпочинати свою роботу, отже  на розгляд засідання  виносилися питання:

Про екологічний стан навколишнього середовища м. Знам’янка (сморід від свиноферми).

Розгляд питання щодо стану обговорення  Проекту та створення Статуту територіальної громади міста Знам’янка.
                                                                 
По  першому питанню перед членами громадської  ради та присутніми виступив  заступник  голови  правління ТДВ «Колос» Калінін  Михайло Михайлович,  який ознайомив присутніх з напрямком роботи підприємства. Михайло Михайлович сказав: «На сьогоднішній  день  підприємство ТДВ «Колос»  має вдале перетворення, а саме  впровадження європейської технології вирощування свиней. За цей час покращилися умови роботи на підприємстві, але ми не змогли знайти спільної думки з громадськістю на минулому засіданні громадської ради.
12
Велика проблема - робота очисних споруд, які майже не працюють , отже можливо специфічний запах йде з очисних, сміттєзвалища, а також з лісу який по краях засмічений, розводять свиней і люди вдома». 

Також Михайло Михайлович  довів до присутніх що підприємство зареєстровано на території  Дмитрівської сільської ради. Багато було запитань до Михайла Михайловича у депутатів міської ради, у присутніх жителів міста Знам’янка, адже їх більше всього хвилює цей неприємний запах, і саме чому виходить що підприємство  зареєстроване у районі, а дихають неприємним повітрям люди міста, які  згідно Конституції України мають право на чисте повітря.

Людей цікавило питання коли зникне запах. З даного питання просив надати слово інженер ТДВ «Колос», який займається і питаннями екологічного стану підприємства Давидов М.М., він запевнив що підприємство замовило технічну документацію на отримання дозволу на  викид в атмосферу. Для того щоб його отримати потрібно виконати всі міри. На даний час  є препарат для утилізації навозу  біодеструктор «Комплезім», використання якого зменшить зловонні запахи. Це позволить зняти соціальну напругу серед  населення. Отже ми працюємо у цьому напрямку і для результату  нам потрібно 10 днів. Виникло  багато запитань та обговорень щодо даної проблеми  у мешканців міста. 

Отже, з даного питання, членами громадської ради було прийнято рішення: 
1. Співпраця з ТДВ «Колос» стосовно замірів, а саме провести незалежну експертизу. На що заступник голови правління ТДВ «Колос» Калінін М.М. дав згоду.
2.Заслухати керівництво  комунального господарства міської ради стосовно екологічного стану нашого міста.

По другому питанню щодо стану обговорення Проекту та створення Статуту територіальної громади міста Знам’янка   доповіла секретар міської ради  Клименко Н.М., яка зупинилася на основних аспектах що стосуються Статуту міста. Наталія Миколаївна зазначила що  робоча група щодо підготовки проекту Статуту територіальної громади міста Знам’янка Кіровоградської області була створена відповідно до розпорядження міського голови від 10.05.2016 року №15. До складу робочої групи увійшли депутати міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів апарату управління Знам’янської міської ради. Вже відбулося перше засідання Робочої групи.

За підсумками роботи, членами Робочої групи  було прийнято рішення щодо:
- взяття за основу та подальшого опрацювання Типового модельного статуту, розробленого аналітичною групою ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» у 2015 році;

- направлення Типового модельного статуту до відповідальних структурних підрозділів виконавчого комітету та міської ради для вивчення та надання пропозицій щодо його наповнення та розширення в межах компетенції.

На сьогоднішній день вже надійшла інформація від відділу культури і туризму. Структурні підрозділи виконавчого комітету міської ради мають надати свої пропозиції до 08.09.2016 року.

За пропозицією депутатів міської ради Н.Тишкевич, С.Левінте було запропоновано залучити до роботи над Статутом міста представників громадських організацій та міських організацій політичних партій шляхом подачі відповідного оголошення на сайті міської ради та через засоби масової інформації. Дане оголошення розміщено. Є додаткові три заяви до входження до складу Робочої групи.

Члени громадської ради прийняли рішення взяти інформацію секретаря міської ради Клименко Н.М. до відома. 
Наступне засідання громадської ради заплановано провести у жовтні.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 930 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.7/6

Кировоград: новости и сайты