Середа, 24.04.2024, 19:04
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Червень » 22 » Відбулося чергове засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста
07:34
Відбулося чергове засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста
12
Під головуванням першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни відбулося чергове засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста.

Розглянуті особові справи, акти обстежень житлово-побутових умов проживання внутрішньо переміщених осіб з метою призначення (відновлення) соціальних виплат (пенсій, адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, тощо). Комісією опрацьовано 14 справ ВПО. Надані відповідні рекомендації.

Також члени комісії розглянули важливі зміни у чинному законодавстві щодо перепризначення житлових субсидій. 

Спеціалісти управління соціального захисту населення на даний час проводять звірку з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг на наявність (відсутність) у отримувачів житлової субсидії заборгованості з оплати послуг. Було наголошено на тому, що при наявності заборгованості субсидія на наступний строк не призначається. Якщо протягом двох місяців з дати  інформування  про  непризначення  субсидії  громадянин  документально  підтвердить сплату заборгованості  або  укладе  договір  про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в  іншому  випадку  -  з  місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості   або   укладення   договору. 

Акцентувалася увага на тому, що відповідно до внесених змін, після  закінчення опалювального сезону невикористана сума житлової субсидії повертається підприємством – надавачем ЖКП до державного бюджету на 
підставі акта розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидії. Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення  поштового  зв’язку  ПАТ "Укрпошта" на підставі списків таких осіб, які подаються підприємствами - виробниками/виконавцями послуг з газо-, електропостачання управлінню соціального захисту населення та в яких зазначається сума невикористаної субсидії. Перерахування частини невикористаної субсидії буде проведена управлінням СЗН на підставі особистої заяви одержувача з 1 вересня поточного року.

На даний час проводиться прийом заяв на повернення частини невикористаної суми субсидії. Граничний термін подання заяв – 31 серпня поточного року.

Щодо інших змін у Порядку призначення ЖС.

Повторно подавати заяву і декларацію на оформлення субсидії необхідно тим сім’ям, які орендують житло, в яких відбулися зміни у складі зареєстрованих, які хочуть отримати субсидію на тверде паливо. Для решти субсидіантів перерахунок буде проведений автоматично, без повторного звернення. Слід зазначити, що громадяни, яким призначено субсидії, зобов’язані протягом місяця повідомити УСЗН про зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу, здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тис. грн., а також переліку комунальних послуг.

Змінами передбачено врахування доходів для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за чотири квартали, що передують місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається субсидія. Отже, під час здійснення розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні 2017 року для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за період з квітня 2016 року по березень 2017 року включно.

Але, слід зазначити, що при призначенні субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу враховуються доходи, як і раніше, за попередній календарний рік за особистим зверненням громадянина.

У разі реєстрації місця перебування особи субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення на термін, що не перевищує 6 місяців з дати реєстрації місця перебування. На наступний строк субсидія призначається за особистим зверненням громадянина після продовження реєстрації місця перебування.

Також з 1 травня 2017 року для надання житлових субсидій застосовуються соціальні норми, які приведено у відповідність до фактичного споживання:

у разі використання природного газу для індивідуального опалення - 5,0 куб. метра природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;

у разі використання електричної енергії для індивідуального опалення -       51 кВт•г на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

Передбачено розраховувати розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, з урахуванням тривалості опалювального періоду з       16 жовтня по 15 квітня включно.

Соціальна норма житла для домогосподарств, що складаються  з однієї або двох непрацездатних осіб збільшується з 48,9 кв. м. до 75 кв. м. на домогосподарство.

Крім того, для Кіровоградської області збільшено коригуючий коефіцієнт для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу на потреби опалення для будівель на три і більше поверхів з  0,61 до  0,763.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 703 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты