П`ятниця, 29.03.2024, 11:10
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Жовтень » 9 » Відбулося чергове засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста
14:19
Відбулося чергове засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста
12
Під головуванням першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни відбулося чергове засідання комісії по наданню державної адресної соціальної допомоги населенню міста. 

Розглянуто 44 звернення від громадян міста по наданню їм житлових субсидій, державних соціальних допомог.

Комісією опрацьовано 16 справ внутрішньо переміщених осіб. Розглянуті акти обстежень житлово-побутових умов проживання ВПО з метою призначення (відновлення) соціальних виплат (пенсій, адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, тощо). 

Прийняті відповідні рішення.

Також члени комісії розглянули важливі зміни у чинному законодавстві щодо перепризначення житлових субсидій на опалювальний період та розмірів щомісячної адресної допомоги деяким категоріям ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Наразі  грошова допомога внутрішньо переміщеним особам призначається на сім’ю та виплачується одному з її членів за умови надання письмової згоди у довільній формі про виплату йому грошової допомоги від інших членів сім’ї у таких розмірах:

для непрацездатних осіб (пенсіонери, діти) - 884 гривні на одну особу (члена сім’ї);
для осіб з інвалідністю I групи та дітей з інвалідністю - 130 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

для осіб з інвалідністю II групи - 115 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
для осіб з інвалідністю III групи - прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність;
для працездатних осіб - 442 гривні на одну особу (члена сім’ї) за умови працевлаштування. У разі не працевлаштування працездатної особи грошова допомога виплачується протягом перших двох місяців по          442 грн.,  протягом наступних двох місяців по 221 грн., далі – виплата припиняється.
Загальний розмір допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2400 гривень або 3400 гривень, якщо до складу сім’ї входять особи з інвалідністю або діти з інвалідністю.
 
Щодо житлових субсидій.
Урядом країни продовжений термін прийому заяв на повернення частини невикористаної суми субсидії – до 1 листопада поточного року.
Передбачено розраховувати розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, з 16 жовтня по 15 квітня включно.
На даний час програмне забезпечення на перерахунок житлових субсидій на опалювальний період відсутнє.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 712 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты