Середа, 01.05.2024, 23:55
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Жовтень » 5 » Відбулося засідання комісії сприяння додержанню законодавства України про свободу совісті та релігійні організації
07:44
Відбулося засідання комісії сприяння додержанню законодавства України про свободу совісті та релігійні організації
12
Під головуванням голови комісії, першого заступника міського голови Загородньої Валентини Григорівни відбулося  засідання  постійної  комісії  сприяння додержанню законодавства України про свободу совісті та релігійні організації.  На порядок денний  було винесено  питання :

Про затвердження міського плану заходів з підготовки та відзначення 1030-річчя  хрещення Київської Русі-України.

Про реєстрацію статуту релігійної організації «Релігійна громада «Церква Євангельських християн-бабтистів міста Знам’янка» у новій редакції.

Про реєстрацію статуту релігійної організації «Релігійна громада парафії Покрови  Пресвятої  Богородиці Київської  єпархії  Української Автокефальної Православної  Церкви м.Знам’янка Кіровоградської області» у новій редакції.

Валентина Григорівна  повідомила  присутнім  що на виконання Указу президента України від 8.08.2017 року №214/2017 «Про заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської  Русі-України» та з метою підготовки та відзначення у 2018 році  1030-річчя  хрещення Київської Русі-України розроблено план міських заходів, які заплановано провести з червня по липень 2018 року.

У обговоренні плану заходів  брали  участь начальник  відділу  культури і туризму Бабаєва Світлана Миколаївна, начальник відділу організаційної та кадрової роботи  Зайченко Олена Анатоліївна, головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зайченко Віталій Вікторович, головний спеціаліст відділу освіти  Попова Тетяна Миколаївна.

Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зіньковська Ірина Валентинівна проінформувала присутніх про релігійну ситуацію у місті. Повідомила,  що на території міста Знам’янка, смт. Знам’янка Друга і селища Водяне діють 19 релігійних громад, із них: 17 – зареєстровані. 10 громад православні, 3 громади  Християн Віри Євангельської , 1- Українська Греко-католицька церква, 1 – Євангельських Християн , 2- Бабтистів, 1-Адветистів, 1 – харизматичного типу. 

Випадків порушення чинного законодавства про свободу совісті та релігійні організації не виявлено. Взаємовідносини  між різними громадами віруючих доброзичливі. Інформація про факти непорозумінь між релігійними організаціями  різних віросповідань відсутня.  Надала відповіді на запитання щодо реєстрації статутів відповідних релігійних громад. 

По завершенню засідання Валентина Григорівна  ознайомила всіх присутніх  з розпорядженням голови обласної державної адміністрації С.Кузьменка від 20.09.2017 року №460-р «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції» та пояснила чому відбувається їх поновлення. 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 741 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты