Четвер, 28.03.2024, 19:25
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 31 » Відбулося засідання координаційно – методичної ради з правової освіти населення
13:50
Відбулося засідання координаційно – методичної ради з правової освіти населення
12
Під головуванням керуючої справами міськвиконкому Ратушної І.О. відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення. 

До порядку денного були включені актуальні питання з правової освіти населення міста: про виконання Міської програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки у 2015 році, про правове виховання дітей дошкільного віку як необхідна складова створення системи безперервної правової освіти і виховання нового покоління, про основні завдання роботи членів МКМР на другий квартал 2016 року. 

Про виконання Міської програми правової освіти населення на 2011 – 2015 роки у 2015 році доповідав начальник юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради Данільченко Ю.В. Він зазначив, що на виконання Національної програми правової освіти населення, рішенням Знам’янської міської ради від 26 листопада 2010 року № 52 затверджено Міську програму правової освіти населення на 2011-2015 роки. 

Для оперативного вирішення питань, координації і методичного забезпечення правової освіти в місті при виконавчому  комітеті Знам’янської міської ради діє міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення. Свою діяльність МКМР здійснює на підставі щорічних планів роботи з урахуванням рекомендацій обласної та Всеукраїнської координаційно - методичних рад з правової освіти населення. Відповідно до плану роботи МКМР на 2015 рік  проведено 4  засідання, на яких розглянуто 22 питання. 

Свою діяльність МКМР з правової освіти населення висвітлює у міському друкованому засобі масової інформації «Знам’янські вісті» та на офіційному веб-сайті міської ради шляхом розміщення інформаційних та консультативних матеріалів на правову тематику. Постійно проводиться методична робота: готуються переліки нормативних актів, які пропонуються до уваги трудових колективів, інформаційні матеріали, лекційні матеріали, матеріали до Єдиних днів інформування тощо.

З метою продовження роботи у напрямку підвищення рівня правової освіти населення МКМР міською радою рішенням від 22.01.2016 року затверджено Міську програми правової освіти населення на 2016-2020 роки. 

По другому питанню порядку денного доповідала завідуюча методичним кабінетом міського відділу освіти міськвиконкому Знам’янської міської ради Ліпінська О.Г. Вона проінформувала членів координаційно – методичної ради, що у всіх дошкільних навчальних закладах міста робота з правоосвітньої та правовиховної роботи проводиться у трьох напрямках: організаційно – методична робота з педагогами, навчально – виховна робота з правової освіченості дошкільників, робота з формування правового світогляду батьків. Правовий всеобуч здійснюється у відповідності до затверджених заходів відділу освіти та планів дошкільних навчальних закладів. 

З дошкільнятами правоосвітня робота здійснюється у вигляді гри. На прикладах конкретної ситуації дохідливо пояснюється дітям категорії добра, зла, жорсткості, справедливості, заздрощів. З батьками проводяться тематичні бесіди, лекції, консультації.

У тісній співпраці зі спеціалістами міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді проводяться виставки з попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.

З метою виховання у дітей любові до Батьківщини, рідної мови, культури і традицій українського народу проводяться заняття національно – патріотичного спрямування. Всі заклади освіти долучились до волонтерської діяльності по підтримці воїнів АТО.

Основні напрямки роботи членів МКМР у другому кварталі 2016 року окреслила голова міської координаційно – методичної ради, керуюча справами міськвиконкому Ратушна І.О. У своєму зверненні вона наголосила на виконанні заходів до Конституції України, Дня Перемоги, Дня Матері, Дня захисту дітей; звернула увагу присутніх на необхідність проведення конкурсів, брейн – рингів, «круглих столів» на правову тематику серед учнів міських навчальних закладів. А також запропонувала надати пропозиції та доповнення до плану роботи МКМР на 2016 рік.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1092 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3

Кировоград: новости и сайты