Четвер, 25.04.2024, 08:46
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Серпень » 7 » Відбулося засідання Координаційного центру надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей
07:54
Відбулося засідання Координаційного центру надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей
12Відбулося засідання Координаційного центру надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, яке провела керівник Координаційного центру, секретар міської ради Адамович Н.А. У роботі Координаційного центру взяв участь міський голова Крижановський І.Б.

Надія Анатоліївна ознайомила членів Координаційного центру із нормативними документами по здійсненню благодійних пожертв для забезпечення підтримки вояків, які захищають суверенітет та цілісність країни на сході України. Зокрема, Постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку здійснення публічного збору благодійних пожертв для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних Сил України" від 30.06.2015 р. № 451. Звернула увагу, що відповідно до даної Постанови особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації, діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності керівника благодійної організації.

Про  виділення земельних ділянок учасникам АТО розповіла начальник відділу земельних питань Грицюк А.А. Доповіла про те, що відповідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (п.14 ст.12) визначає, що учасники бойових дій мають право на першочергове    відведення земельних  ділянок  для  індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва. Учасники АТО (особисто або через представника за довіреністю), зацікавлені в отримані земельних ділянок у власність (такі, що ще не використали своє право на безоплатну приватизацію землі), надають  такі документи: копію паспорта;  копію ідентифікаційного коду; документ, що підтверджує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка,).
12

Для отримання ділянок під будівництво документи подають до міської ради заяву із зазначенням місця розташування земельної ділянки, копії завірених належним чином паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідку чи посвідчення про участь в АТО .  Міська рада на черговому засіданні сесії міської ради приймає рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

На території м. Знам’янка для отримання земельних ділянок учасниками АТО зарезервовано 30 земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд. Міської радою надано дозволи 8-ми учасникам АТО  дозволи на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Про  надання  матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей доповіла начальник управління соціального захисту Волошина А.М. Сказала, що на обліку перебувають 19 підприємств, на яких мобілізовано 177 осіб, нараховано та компенсовано фактичних витрат у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації 2289,2 тис. грн.

Одноразова матеріальна допомога військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби (державний бюджет): всього: 4 особи, які на час призову працювали, розмір допомоги становить             11,2 тис. грн.; 17 осіб на час призову не працювали, сума для виплати допомоги становить 22,9 тис грн.  Виплачено 34,1 тис. грн.

Пораненим учасникам АТО виплачено допомог на суму 59,2 тис. грн., в т.ч.:
-Обласна програма підтримки сімей загиблих учасників АТО військовослужбовців та поранених учасників АТО (обласний бюджет) -          10 осіб на суму 50 тис. грн.;
-рішенням міської комісії згідно постанови КМУ №535 від 01.10.2014 року (державний бюджет) - 6 особам на суму 7,1 тис. грн.;
-рішенням міської комісії "Турбота і милосердя" (міський бюджет) — 6 особам на суму 2,1 тис. грн.

На обліку в УСЗН перебуває 27 учасників бойових дій (АТО), 2 інваліда війни (АТО), 2 члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни.

На обліку для отримання санаторно-курортного лікування в санаторіях України перебуває 1 учасник бойових дій (м. Одеса), на сімейний відпочинок –         7 учасників АТО (Одеса, Закарпаття). На даний час відпочивають 2 сім'ї демобілізованих учасників АТО. Зателефоновано і запропоновано 34 особам.        

В наявності є 8 різновидів брошур різної тематики, питання по друку буклета вирішується. На веб-сайті управління соціального захисту населення є окрема вкладка для учасників АТО, там є вся законодавча база. Уряд збільшив допомогу учасникам АТО на протезування за кордоном.      

1 червня 2015 року набрав чинності Закон України від 19.05.2015 № 448-VIII «Про внесення змін до статті 10–1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Так відповідно до Закону в разі ненадання військовослужбовцям щорічних основних відпусток у зв’язку з особливим періодом такі відпустки будуть надаватися наступного року. Також законодавці запровадили єдиний підхід до обчислення тривалості щорічної основної відпустки в рік початку військової служби (крім строкової).  

Начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Юрій  Володимирович розповів про  постановку на квартирний облік учасників бойових дій з числа учасників АТО.
Станом на 1 серпня 2015 року на квартирному обліку перебуває 6 учасників бойових дій – учасників АТО та 1 сім’я члена загиблого.      

Про організацію безкоштовного  харчування у закладах освіти міста дітей учасників АТО  проінформувала присутніх заступник начальника відділу освіти Черкас Наталія Леонідівна.
Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради інформує щодо забезпечення соціальної підтримки сімей учасників антитерористичної операції.

Відділом освіти вжито заходів щодо забезпечення  безкоштовним харчуванням вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, батьки яких беруть участь в проведенні антитерористичної операції на Сході України. З 13 березня 2015 року в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах  організовано безкоштовне харчування вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до наданих батьками заяв та підтверджуючих довідок відповідно до Порядку. В дошкільних навчальних закладах міста станом на 04 серпня 2015 року для дітей, батьки яких надали заяви та підтверджуючі довідки для організації безкоштовного харчування, організовано безкоштовне харчування для 22 дітей.

В загальноосвітніх навчальних закладах для дітей, чиї батьки перебувають в зоні проведення антитерористичної операції, організовано харчування для 4 дітей 1-4 класів, чиї батьки надали заяви та підтверджуючі довідки відповідно до Порядку, затвердженого рішенням виконавчого комітету Знам’янської міської ради від  13 березня 2015 року № 81 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО, на 2015 рік».

Про  вивчення проблем демобілізованих воїнів АТО розповіла директор ЦССДМ Шевченко Наталія Володимирівна.  Сказала, що затверджена форма  соціального паспорту  потреб учасника АТО. У цьому напрямку центр тісно співпрацює із Знам»янсько - Олександрівським об’єднаним воєнкоматом, який надає списки учасників АТО по місту. 
На даний час складені соціальні паспорти 30 учасників АТО, включаючи сім’ї загиблих. З метою забезпечення належного вирішення питань соціального захисту і реабілітації даної категорії, інформацію про виявлені потреби та проблеми  демобілізованих направляються до відповідних структурних підрозділів міськвиконкому, установ та організацій.  Налагоджена співпраця  щодо систематичного обміну інформацією про вирішення потреб для проведення моніторингу наданих соціальних послуг. Відповідно до заявлених потреб 16 особам надані консультації щодо житлових питань та постановки на квартирний облік; 1 особу працевлаштовано,  2 поставлено на облік МРЦЗ;  3 дітей влаштовано до ДНЗ, з них 2 зменшено плату за харчування; 9 осіб пройшли лікування в закладах охорони здоров’я міста;  7 сімей поставлені на облік для організації сімейного відпочинку; з особи мають бажання на курсах водіїв пройти навчання та підвищити категорію, дитина одного учасника АТО оздоровлена в літньому таборі. Надана матеріальна допомога учасникам АТО на  суму 60 920 грн. ( 13 сімей).

У ході здійснення соціальної роботи з особами та їх сім’ями поширюються інформаційні матеріали про установи соціального захисту, реабілітації, охорони здоров’я, громадські організації які надають послуги учасникам АТО.

Після обговорення  порядку денного вирішили:
з метою взаємодії всіх членів координаційного центру в частині надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей всі проблемні питання направляти для вивчення та опрацювання адміністратору центру;
рекомендувати Знам’янському міському відділу міліції  УМВС  України  в Кіровоградській  області  забезпечити в межах чинного законодавства контроль за збором благодійних пожертв;
відділу земельних питань міськвиконкому проінформувати учасників АТО, які надали свої заяви на виділення земельних ділянок, про терміни виготовлення проектів землеустрою.







 





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 876 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты