Середа, 22.05.2024, 00:50
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Вересень » 14 » Відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС
14:20
Відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС
 
12         14 вересня 2012 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів А.Заруцького відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій . Під час засідання були обговорені питання: про забезпечення санітарно-епідеміологічної безпеки на території міста в осінньо-зимовий період 2012-2013 років; санітарний стан каналізаційних очисних споруд та мереж міста; протипожежні заходи по підготовці об`єктів міста до роботи в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період; організацію роботи по створенню на об’єктах різної форми власності добровільних протипожежних формувань; стан джерел протипожежного водопостачання міста; заходи, спрямовані на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території міста в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.
Начальник Знам’янського РВ Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області О. Саєнко зазначив, що незважаючи на заходи, які вживались державним наглядом у сфері пожежної та техногенної безпеки у Знам’янському районі по профілактиці пожеж та загибелі людей на них, стан з пожежами в місті залишається нестабільним. Як свідчить статистика, з настанням холодної пори року значно збільшується кількість вогневих випадків. Так в 2011 році протягом 4-го кварталу виникло 16 пожеж, причинами яких в основному стало порушення правил пожежної безпеки під час улаштування та експлуатації опалювальних приладів.Державним наглядом у сфері пожежної та техногенної безпеки у Знам’янському районі протягом року здійснювались планові та позапланові перевірки протипожежного стану об’єктів різної форми власності, що розташовані на території міста. Аналізуючи загальний стан протипожежної захищеності зазначених об’єктів слід наголосити на тому, що крім об’єктів малого бізнесу практично немає жодної будівлі яка знаходилась би в належному протипожежному стані. Найгірше становище склалось на об’єктах, які підвідомчі міським відділам освіти та культури. Основними недоліками даних об’єктів як правило є відсутність або несправність установок автоматичного протипожежного захисту, відсутність вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій будівель, деякі будівлі не обладнано пристроями блискавкозахисту та не проведено їх ревізію. Всі ці порушення можуть привести до виникнення пожежі, швидкого її розповсюдження та нанесення значних матеріальних збитків. Така ситуація склалась переважно внаслідок відсутності належного фінансування на виконання протипожежних заходів. Слід звернути увагу на те, що не завжди виконуються заходи по організації протипожежного режиму на об’єктах. В першу чергу це проведення протипожежних інструктажів з працюючими, навчання осіб, зайнятих на роботах з підвищеним рівнем пожежної небезпеки, наявність інструкцій про заходи пожежної безпеки. У зв’язку з відсутністю необхідної роботи із даного питання серед працюючих, відзначається відсутність знань з питань пожежної безпеки, дій у випадку виникнення пожеж, правил користування вогнегасниками та порядку виклику пожежних підрозділі. Неможливо також залишити поза увагою питання протипожежного водопостачання міста. Системи внутрішнього протипожежного водогону на об’єктах культури знаходяться у несправному стані. Системи зовнішнього протипожежного водопостачання також потребують ремонту, що ускладнює гасіння можливих пожеж як в житловому секторі так і на об’єктах міста.
З метою недопущення виникнення пожеж на території міста в пожежонебезпечний осінньо-зимовий період надана пропозиція розглянути дану інформацію на черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для вжиття конкретних заходів позитивного впливу з даного питання та спрямування дії керівників підприємств, організацій, відомств на обов’язкове виконання заходів по запобіганню надзвичайних ситуацій.
За наслідками проведеного засідання були дані відповідні доручення.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 730 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты