П`ятниця, 26.04.2024, 13:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Вересень » 12 » Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення
09:35
Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення
12
Під головуванням керуючої справами міськвиконкому І.Ратушної відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення. 

До порядку денного були включені актуальні питання з правової освіти населення міста: про стан правової роботи по попередженню насилля в сім’ї, про стан правової освіти через засоби масової інформації, про основні завдання роботи членів МКМР на четвертий квартал 2016 року. 

Про стан правової роботи по попередженню насилля в сім’ї доповіли головний спеціаліст служби у справах дітей Михайлова М.К., головний спеціаліст відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Сугарей А.О., головний спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінська О.М., головний спеціаліст відділу освіти Шемчук Н.М.

Фахівці окреслили основні напрямки правової роботи по попередженню насилля в сім’ї, обговорили зміни норм чинного законодавства в галузі протидії насиллю в сім’ї, навели європейську практику по попередженню та протидії насиллю в сім’ї, висвітлили проблемні питання, які виникають при проведенні профілактичної роботи по попередженню насилля в сім’ях. Головним спеціалістом відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Сугареєм А.О. зосереджено увагу присутніх на проведенні заходів в рамках Всесвітньої акції «16 днів протидії насильству», яка буде відбуватися у листопаді цього року. 

Про стан правоосвітньої роботи через засоби масової інформації доповідала кореспондент міської газети «Знам’янські вісті» Кулікова С.І. Робота у цьому напрямку ведеться на належному рівні. Публікації на правову тематику та роз’яснення норм чинного законодавства присутні у кожному номері міської газети. Правову інформацію подають міська рада, управління соціального захисту населення, пенсійного фонду, фіскальної служби, міський відділ поліції, суд та ін. Працює «гаряча лінія», на яку громадяни можуть звернутися з будь – якого актуального питання.

Про функціонування та організацію роботи Знам’янського бюро правової допомоги, яке розпочало свою роботу у вересні цього року, розповів в. о. керівника бюро Большаков Руслан Вікторович. Він зазначив, що одним із напрямків роботи бюро згідно положення є правоосвітницька діяльність.

Основні напрямки роботи членів МКМР у четвертому кварталі 2016 року окреслила голова міської координаційно – методичної ради, керуюча справами міськвиконкому Ратушна І.О. У своєму зверненні вона наголосила на проведенні днів інформування згідно плану роботи МКМР на четвертий квартал 2016 року, проведенні Всеукраїнського тижня права, який згідно постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.2016 року №627-р буде проходити у грудні цього року.»
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 823 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3

Кировоград: новости и сайты