Четвер, 25.04.2024, 06:58
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Вересень » 29 » Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення
07:26
Відбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення
12
Під головуванням заступника голови МКМР,начальник юридичного відділу  Ю.Данільченковідбулося засідання міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення. 
До порядку денного були включені актуальні питання з правової освіти населення міста: про стан правової роботи по попередженню насилля в сім’ї, про стан правової освіти через засоби масової інформації, про стан правової роботи у сфері зайнятості населення. 

Про стан правової роботи по попередженню насилля в сім’ї доповідали начальник служби у справах дітей Карпук Л.Д., головний спеціаліст відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Сугарей А.О. 

Фахівці окреслили основні напрямки правової роботи по попередженню насилля в сім’ї, обговорили зміни норм чинного законодавства в галузі протидії насиллю в сім’ї, навели європейську практику по попередженню та протидії насиллю в сім’ї, висвітлили проблемні питання, які виникають при проведенні профілактичної роботи. 

Про стан правоосвітньої роботи через засоби масової інформації доповідала кореспондент міської газети «Знам’янські вісті» Кулікова С.І. Робота у цьому напрямку ведеться на належному рівні. Публікації на правову тематику та роз’яснення норм чинного законодавства присутні у кожному номері міської газети. Правову інформацію подають міська рада, управління соціального захисту населення, пенсійного фонду, фіскальної служби, міський відділ поліції, суд та ін. 

Стан правової роботи у сфері зайнятості населення висвітлив провідний спеціаліст Знам’янського міськрайонного центру зайнятості населення Бохан О.М. У своїй доповіді він зазначив про основні методи правової роботи: семінари, тематичні «круглі столи», лекції, щоденний прийом громадян. Навів приклади актуальних проблемних питань, з якими звертаються до центру зайнятості громадяни, зокрема, питання працевлаштування за кордоном, рабства, торгівлі людьми.

Начальник Знам’янського бюро правової допомоги Большаков Руслан Вікторович проінформував присутніх про реалізацію у місті правоосвітницького проекту «Я маю право», який запроваджено згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 року №638-р. В рамках цього проекту спеціалісти відділів реєстрації актів цивільного стану, нотаріату, державної виконавчої служби, бюро правової допомоги будуть проводити безкоштовне консультування населення з правових питань, інформувати про зміни чинного законодавства, надавати допомогу у складанні процесуальних документів. 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 672 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты