П`ятниця, 26.04.2024, 03:22
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Грудень » 18 » Відбулося засідання постійної депутатської комісії міської ради сьомого скликання з питань бюджету та економічного розвитку міста
08:59
Відбулося засідання постійної депутатської комісії міської ради сьомого скликання з питань бюджету та економічного розвитку міста
12
З метою підготовки проекту рішення міської ради «Про міський бюджет на 2016 рік», під головуванням депутата міської ради, голови постійної депутатської комісії з питань бюджету та економічного розвитку міста М.Тернового, за участю міського голови С.Філіпенка та в.о. першого заступника міського голови В.Загородньої, відбулося засідання постійної депутатської комісії міської ради сьомого скликання з питань бюджету та економічного розвитку міста, на якому депутати заслухали та обговорили питання формування проекту бюджету на 2016 рік у частині фінансування галузі «Освіта», загальні питання формування проекту міського бюджету на наступний рік.

На початку засідання міським головою Філіпенком Сергієм Івановичем було зазначено: «Те, що було задекларовано мною під час виборчої кампанії, повинно, за допомогою керівників установ, впроваджуватися, і тому, перш за все, під час формування проекту міського бюджету на 2016 рік,  ми маємо заслухати кожного керівника закладу, відділу та управління. Потім – узагальнити та розглянути можливість фінансування, виходячи з фактичних можливостей міського бюджету».

Перед депутатами міської ради виступила начальник міського відділу освіти Л.Грекова, яка надала інформацію щодо потреб галузі на 2016 рік, що були сформовані відповідно до останніх змін щодо оплати праці та, враховуючи пропозиції закладів освіти. Обговорюючи виступ, депутатом міської ради Н.Тесленко були порушені питання щодо: розрахованої потреби в коштах для фінансування капітальних видатків закладів освіти; фінансування зміцнення матеріально-технічної бази; середнього розміру заробітної плати працівників галузі тощо. 

12
Голова Знам’янської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Т.Мельник порушила питання: необхідності передбачення коштів у міському бюджеті на проходження медичних оглядів працівників освіти; передбачення відрахувань на розвиток профспілкової роботи в частині компенсації вартості путівок на оздоровлення працівників галузі. Під час обговорення виступу, депутатами міської ради було порушено питання щодо: розподілу відрахувань Знам’янської міської організації профспілки працівників освіти і науки України організації  між вище стоячими організаціями; вартості бактеріологічного обстеження на одну особу тощо.

Головний спеціаліст відділу сім’ї та молоді А.Сугарей проінформував присутніх про витрати міського бюджету, що були здійснені виконавчим комітетом Знам’янської міської ради для забезпечення харчування учасників обласних змагань, придбання медалей та грамот, оздоровлення дітей. Під час обговорення виступу міським головою С.Філіпенком було надано доручення щодо вивчення питання можливості фінансування витрат на транспортні послуги для учасників спортивних змагань. Депутатом міської ради Н.Тесленко було запропоновано під час підготовки матеріалів та пропозицій до проекту міського бюджету на 2016 рік чітко спланувати перелік змагань на 2016 рік, враховуючи ті, які проводяться, в т.ч. громадськими організаціями, виконавчим комітетом, спортивною школою та на рівні області; уточнити потребу фінансування на 2016 рік.

Депутати також заслухали начальника управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради Л.Лаптєву, яка проінформувала, що в поточному році було освоєно 10,0 млн. грн., в тому числі на ремонт доріг – 4,0 млн. Любов Олександрівна зазначила, що на даний час є виготовлені, але не реалізовані проекти по ремонту дорожнього покриття , в цінах 2014 року, на суму 10.0 млн. грн., і тому, під час формування проекту міського бюджету на 2016 рік, буде запропоновано депутатам, перелік першочергових об’єктів, на яких є потреба виконання капітального ремонту дорожнього покриття. Після комісійного огляду доріг, буде складено перелік вулиць, які потребують першочергового ремонту (асфальтування, поточний ремонт), а також тих, які потребують грейдерування.

Міський голова Філіпенко Сергій Іванович зазначив, що під час розгляду постійною комісією з питань бюджету та економічного розвитку міста (гол. М.Терновий) питання формування проекту бюджету на 2016 рік у частині фінансування галузі «Житлово-комунальне господарство» та інших галузей, депутатам має бути надана інформація щодо: запланованих та фактично використаних коштів за 2015 рік та потреба на 2016 рік із зазначенням видів робіт та статей видатків, які змінилися. Дана пропозиція була підтримана членами депутатської комісії. Під час обговорення депутатами міської ради порушувалися питання: грейдерування вулиць південної частини міста, приведення до належного стану Привокзальної площі та алеї по вулиці Привокзальній, відповідності чисельності працюючих працівників благоустрою міста для забезпечення необхідного обсягу робіт, ( Н.Тесленко); включення до плану робіт на 2016 рік та передбачення коштів на їх фінансування, робіт на забезпечення освітлення та ремонту тротуарів, прибудинкових територій мешканців Привокзального мікрорайону (І.Ратушна); щодо утримання кладовищ в місті Знам’янка (Н.Данасієнко).

До депутатів міської ради звернувся заступник голови Знам’янської районної ради Д.Молодченко щодо надання субвенції з міського бюджету до районного бюджету в сумі 445,0 тис.грн. для фінансування заробітної плати та енергоносіїв Центральної районної лікарні. Дане питання було обговорено депутатами та запропоновано винести його на розгляд депутатів міської ради на чергове пленарне засідання міської ради.

Начальник фінансового управління Т.Іваськів зупинилася у своєму виступі на основних питаннях формування проекту міського бюджету на 2016 рік, враховуючи проект державного бюджету України на відповідний період. Тетяна Анатоліївна відзначила, що остаточне формування проекту міського бюджету можливе тільки після того, як будуть внесені зміни до податкового законодавства, які наразі плануються Кабінетом Міністрів України, та  затвердження Державного бюджету на 2016 рік. Зупинилася Тетяна Анатоліївна і на пропозиціях, які надали до фінансового управління громадські організації міста, а також про необхідність визначення порядку їх фінансування та головних розпорядників коштів.

Враховуючи, що на черговій сесії міської ради не планується приймати бюджет на 2016 рік, фінансовим управлінням запропоновано депутатам профільної комісії обговорити питання «Про порядок фінансування бюджетних установ у 2016 році до затвердження міського бюджету на 2016 рік». За результатами обговорення, було прийнято рішення комісії щодо винесення відповідного проекту на чергове засідання міської ради. Даним проектом передбачено здійснення фінансування  бюджетних установ та комунальних підприємств у 2016 році за тимчасовим розписом міського бюджету у межах надходжень податків і зборів до міського бюджету лише на цілі, визначені рішенням міської ради від 05 лютого 2015 року  №1626 «Про міський бюджет на 2015 рік» та одночасно передбачені у проекті рішення про міський бюджет на 2016 рік. При цьому щомісячні бюджетні асигнування міського бюджету сумарно не можуть перевищувати 1/12 обсягу бюджетних призначень, встановлених рішенням про міський бюджет на 2015 рік з урахуванням  внесених змін, крім видатків за рахунок субвенцій з державного бюджету та витрат спеціального фонду, що мають постійне бюджетне призначення, яке дає право проводити  їх виключно у межах і за рахунок відповідних надходжень  до спеціального фонду згідно із законодавством. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України  пропонується надати право виконавчому комітету  Знам’янської міської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України: позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, у межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду. До прийняття рішення „Про міський бюджет на 2016 рік” здійснювати капітальні видатки забороняється.

В роботі комісії також взяли участь: керівники закладів освіти міста, депутат міської ради С.Кліпацький, начальник фінансового управління районної державної адміністрації Г.Біскуб, начальник відділу по обслуговуванню ради Н.Брунцвік.
 
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 950 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты