Субота, 27.04.2024, 04:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 14 » Відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики.
13:27
Відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики.
12
Під головуванням депутата Знам’янської міської ради сьомого скликання Кліпацького С.В., за участю секретаря міської ради Клименко Н.М., відбулося засідання постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики. 

Під час засідання, присутні обговорили проект рішення міської ради «Про припинення комунальних підприємств «Ринокторгсервіс»,  «Знам’янська міська друкарня», «Ритуал», «Житлово-експлуатаційна контора №1» шляхом приєднання  до Комунального підприємства «Комбінат комунальних послуг».

Під час розгляду даного проекту рішення, секретарем міської ради Н.Клименко було відзначено про недотримання термінів оприлюднення проекту вищезазначеного рішення відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації». Враховуючи вищезазначене, рішенням комісії було запропоновано зняти дане питання з розгляду десятої сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання, що буде проведена 18 березня поточного року.

Головою постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики С.Кліпацьким було відзначено, що КП «Ринокторгсервіс» хоча і є прибутковим, використовувало кошти фінансової підтримки з міського бюджету у 2015 році, а також звернулося з відповідною пропозицією і в поточному році. Сергій Вікторович наголосив на тому, що будь-яке комунальне підприємство має бути прибутковим та не фінансуватися з міського бюджету. Що ж стосується ринку, то він повинен залишитися у комунальній власності, а тарифи для приватних підприємців не повинні підвищуватися. 

Керівником КП «Ринокторгсервіс» І.Савельєвим було відзначено, що на підприємстві, яке він очолює, крім штатного персоналу, обслуговуючого ринок, біля 200 приватних підприємців уклали договори та здійснюють свою діяльність, забезпечуючи свої сім’ї, а на думку приватних підприємців, припинення КП «Ринокторгсервіс» шляхом приєднання  до Комунального підприємства «Комбінат комунальних послуг» не дасть економічного ефекту, а також створить перешкоди для його функціонування. Пропозиція, з якою приватні підприємці міста звернулися до міської влади, полягає у тому, щоб зняти дане питання з розгляду сесії та не об’єднувати комунальні підприємства, а КП «Ринокторгсервіс» передати їм у концесію.

Говорячи про правові підстави та економічні наслідки запропонованого шляху виходу з ситуації, що склалася, голова постійної комісії з питань споживчого ринку, підприємництва та правової політики С.Кліпацький відмітив наступне: передача у концесію приватним підприємцям можлива тільки за умови подальшої ліквідації КП «Ринокторгсервіс», скасування дозвільних документів на користування землею тощо, та стане причиною підвищення орендної плати для приватних підприємців, а враховуючи процедуру аукціону, на якій буде передаватися в оренду будь-яка земельна ділянка території ринку, є загроза для приватних підприємців щодо припинення їх діяльності, вразі не визначення їх переможцями за результатами аукціону. Сергій Вікторович зокрема наголосив на тому, що на даний час існує декілька шляхів вирішення питання, але передусім це має бути чіткий план дій – пропозиція реального виходу з ситуації, що склалася. В інтересах територіальної громади, ринок має залишатися комунальним та приносити прибуток, задовольняти попит мешканців міста.

Під час обговорення питання, члени постійної комісії С.Каратєєв та І.Микуляк звернули увагу керівника комунального підприємства та присутніх на необхідність дотримання санітарних норм на території ринку, ліквідації стихійної торгівлі, можливості вибору, який існує для приватних підприємців щодо визначення місць торгівлі на території міста. Голова постійної комісії С.Кліпацький звернув увагу на той факт, що  завдання та вимоги, що висуваються міським головою в частині забезпечення економічної ефективності діяльності підприємств комунальної форми власності, є правомірними.
За результатами роботи комісії, прийнято рішення запропонувати:  

1) суб’єкту подання проекту рішення – виконавчому комітету Знам’янської міської ради зняти його з розгляду чергової десятої сесії Знам’янської міської ради сьомого скликання, що буде проведена 18 березня поточного року у зв’язку з недотримання термінів оприлюднення проекту вищезазначеного рішення відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації»;

2) керівнику КП «Ринокторгсервіс» І.Савельєву надати на розгляд комісії звіти підприємства про фінансово-господарську діяльність за 2015 рік та копії договорів оренди земельних ділянок; провести збори з приватними підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території ринку, та вирішити питання щодо участі у діалозі, який має відбутися у форматі «міський голова - міська рада - виконавчий комітет – приватні підприємці – керівництво та працівники КП «Ринокторгсервіс».

У засіданні комісії та обговоренні питань порядку денного взяли участь члени комісії С. Каратєєв та І. Микуляк, а також: керівник КП «Ринокторгсервіс» І. Савельєв, приватні підприємці міста В.Міщенко, А.Калюка. 


Начальник відділу по обслуговуванню ради
Знам’янської міської ради
Н.Брунцвік

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 791 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.2/5

Кировоград: новости и сайты