П`ятниця, 29.03.2024, 07:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Вересень » 9 » Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста
09:16
Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста
12
В приміщенні Знам’янської міської ради під головуванням голови міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення керуючої справами міськвиконкому І. Ратушної відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста. Учасниками семінару були опрацьовані питання порядку денного, які стосувалися практики застосування норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», аналізу судової практики Вищого адміністративного суду України по розгляду спорів з питань доступу до публічної інформації, огляду змін до чинного законодавства, які відбулися з початку року. 

Актуальні питання практичного застосування розпорядниками публічної інформації  положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» висвітлила головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради Буріко Олена Анатоліївна. 

У своїй доповіді вона звернула увагу на критерії визначення інформації публічною, особливості її надання на запити фізичних та юридичних осіб, зупинилася на запитах, що стосуються конфіденційної інформації про особу, зазначила підстави притягнення осіб, винних у порушенні норм закону, до відповідальності. Навела приклади судової практики, узагальнені постановою Пленуму Вищого адміністративного суду України від 30.09.2013 року №11, з розгляду спорів, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. довів до відома учасників семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України. Були розглянуті зміни, внесені до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які посилюють відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння, зміни до Закону України «Про зайнятість населення» щодо квот на робочі місця для учасників АТО, про обчислення розмірів соціальних допомог для учасників АТО, про результати роботи Національного антикорупційного бюро та ін.

Учасники семінару – практикуму спілкувалися із доповідачами, задаючи питання щодо особливостей застосування новоприйнятих нормативно – правових актів.»



Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 778 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.9/7

Кировоград: новости и сайты