Субота, 27.04.2024, 03:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Березень » 31 » Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста
09:50
Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста

12

В приміщенні Знам’янської міської ради під головуванням голови міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення, керуючої справами міськвиконкому Ратушної І.О. відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста.

Учасниками семінару були опрацьовані питання порядку денного, які стосувалися внесення змін до чинного законодавства, що відбулися з початку 2017 року, надання громадянам безоплатної правової допомоги, порядку видачі нового паспорта громадянина України, який містить електронний безконтактний чіп, подання електронних декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. 

Начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. довів до відома учасників семінару – практикуму перелік змін до чинного законодавства, які відбулися з початку 2017 року (закони України, постанови Кабінету Міністрів, укази Президента України). Були розглянуті зміни, внесені до Законів України «Про запобігання корупції» щодо розширення кола осіб, які зобов’язані декларувати свій майновий стан, «Про військовий обов’язок» щодо звільнення певних категорій військовослужбовців від подання декларації про доходи та ін.

Питання щодо надання громадянам безоплатної вторинної правової допомоги висвітлив керівник Знам’янського бюро правової допомоги Большаков Р.В. Він зазначив, що відповідно до Закону України «Про надання безоплатної правової допомоги» право на безоплатну правову допомогу мають фізичні особи громадяни України, особи без громадянства та підпадають під дію цього закону, тобто належать до осіб, які мають певний соціальний статус (інваліди, учасники бойових дій, діти – сироти тощо) або мають рівень доходу, який не перевищує розміру мінімальної заробітної плати. Навів статистичні дані результатів роботи бюро та випадки з юридичної практики.

12

Про запровадження нового паспорта громадянина України, який містить електронний безконтактний чіп, доповідала головний спеціаліст юридичного відділу Буріко О.А. Вона зазначила, що запровадження оформлення нового паспорта громадянина України здійснюється в зв’язку із прийняттям Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Навела основні нововведення та переваги, які буде мати особа після його отримання. Повідомила присутніх про початок роботи з видачі «електронного» паспорта місцевим територіальним органом міграційної служби України.

Головний спеціаліст відділу організаційно – кадрової роботи Скляровська О.В. зосередила увагу присутніх на практичних аспектах подання електронної декларації   про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік та строках її подання певними категоріями суб’єктів декларування. Звернула увагу суб’єктів декларування, які вперше подають електронну декларацію, на продовження строку її подання до 1 травня 2017 року згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб» від 23.03.2017 року №1975-VIII.

Учасники семінару спілкувалися із доповідачами, задаючи питання та обмінюючись досвідом роботи».


 

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 853 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.3/3

Кировоград: новости и сайты