Середа, 03.07.2024, 10:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 20
Гостей: 20
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 24 » Відбувся семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
11:43
Відбувся семінар – практикум з відповідальними за правоосвітню роботу на підприємствах, установах та організаціях
12
Під головуванням голови міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення керуючої справами міськвиконкому Ратушної І.О. в приміщенні Знам’янської міської ради відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста. Учасниками семінару були опрацьовані питання порядку денного, які стосувалися внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади, огляду змін до чинного законодавства, які відбулися з початку року, аналізу судової практики Верховного Суду України. 

Так, начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. довів до відома учасників семінару – практикуму висновок Конституційного Суду України щодо відповідності доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя, децентралізації влади) вимогам Конституції України. 

Законопроект передбачає внесення змін щодо адміністративно – територіального устрою держави, реформування судової системи, прокуратури, введення інституту префектів як представників Президента України на місцях. При цьому, у Перехідних положеннях проекту наголошується, що в разі  набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) наступні чергові місцеві вибори відбудуться в останню неділю жовтня 2017 року.

Про прийняті нормативно – правові акти доповіла головний спеціаліст юридичного відділу міськвиконкому Буріко О.А. Були розглянуті актуальні питання подання особами, уповноваженими на виконання функцій держави та органів місцевого самоврядування, декларацій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік, а також зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Закону України «Про запобігання корупції», які посилюють відповідальність за неподання декларації, подання недостовірної інформації у декларації, виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал – соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» щодо перейменування вулиць та провулків міста Знам’янка, надання побутових субсидій. Доведено до відома присутніх позицію Верховного Суду України з приводу укладення, виконання, визнання недійсними цивільно – правових договорів. 

Учасники семінару – практикуму спілкувалися із доповідачами, задаючи питання щодо особливостей застосування новоприйнятих нормативно – правових актів.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 831 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.9/7

Кировоград: новости и сайты