Середа, 24.04.2024, 12:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Лютий » 21 » Відбувся урочистий мітинг пам’яті Героїв Небесної Сотні
16:39
Відбувся урочистий мітинг пам’яті Героїв Небесної Сотні
Не плачте, мамо, я іще живий,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму
Та я живу у всенароднім серці…
 
На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого в  нашому місті відбувся урочистий мітинг  пам’яті Героїв Небесної Сотні,   біля пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та 
незалежність України»  за участі керівництва міста, депутатів міської ради, представників політичних партій, громадських організацій, учасників АТО, учнівської та студентської молоді та мешканців міста.
Саме ця дата стала днем увічнення великої громадянської та національної відваги та самовідданості, сили духу
 та стійкості людей, завдяки яким змінено хід історії України. Під час виступу ведучі Вікторія Петрашова та Віталій Ткаліч нагадали присутнім про ті героїчні сторінки історії майдану, коли проливалася кров патріотів.
Міський голова Сергій Філіпенко звернувся до присутніх з такою промовою: «20  лютого вся Україна вшановує подвиг учасників Революції  Гідності. Ми віддаємо данину пам’яті Героям Небесної Сотні - нашим відважним захисникам, які боролися і віддали свої життя у буремні дні Революції заради нової України без насилля, несправедливості та корупції. Минуло чотири роки з дня початку Революції Гідності, але боротьба за незалежну, європейську Україну досі триває. Наші героїчні воїни, захищають незалежність і територіальну цілісність України на Сході держави. Сьогодні, у важкий для країни час, кожен українець прагне довгоочікуваного миру та позитивних змін в державі. Низько вклоняємося всім, хто поклав своє життя за нашу свободу і пишаємося тими, хто відстояв право на вибір достойного життя та майбутнього. У цей день згадаймо про подвиг Героїв Небесної Сотні, який вже вписаний у сторінки української історії. А нам належить зробити все, щоб збудувати таку Україну, за яку вони поклали своє життя. 
Про героїзм та саможертву Героїв Небесної Сотні розповідали у своїх виступах учасники подій на майдані Станіслав Корчинський, Володимир Кіблик. Також, з промовою-спогадами, роздумами про події, які відбуваються у теперішній час , звернулися до присутніх  координатор  ради громадської організації «Майдан», голова міського осередку партії «Рух нових сил», депутат міської ради сьомого скликання Наталія Тишкевич; голова громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янької міської ради, голова районного осередку партії «Рух нових сил» Михайло Сурдул.
Настоятель парафії Успіня Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви отець Іван звернувся до присутніх з такими словами:
«Чотири роки минуло.. Небесна Сотня – це біль для матері, біль для батька, біль для родичів, це боляче нам усім за тими людьми які пішли і були там. Герої Небесної Сотні - це нинішній голос нашого сумління, це сторожі нашої громадської поведінки. За сумлінням наша любов до Батьківщини,  один до одного, як ми будемо це розвивати дальші, яким чином, миром чи війною. За громадською нашою поведінкою це є наше майбутнє, як це ми представимо своїм дітям, молоді, онукам. Стоїть питання що кожен українець по мірі своїй можливості може зробити для своєї держави.. Тому ідемо до однієї думки розвиваємо нашу гарну, добру Батьківщину заради отих людей, які загинули, які мали в собі найбільшу любов і найбільшу громадську поведінку, яка є прикладом для нас усіх сьогодні. Дуже прошу молитися за них нехай Господь Бог благословить їхні душі». 
Пролунала молитва «Отче наш» і всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час Революції Гідності в січні-лютому 2014 року в місті Києві та тих, хто віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України.
Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України» та свічки до стенду зі світлинами загиблих Героїв Небесної Сотні. 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Переглядів: 822 | Додав: Moderator_1 | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты