П`ятниця, 19.04.2024, 06:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 9 » Відбувся VIP-турнір "права і обов'язки громадян України. Діти та їхні права"
15:15
Відбувся VIP-турнір "права і обов'язки громадян України. Діти та їхні права"
 
12         У рамках відзначення Тижня права, 8 грудня 2011 року, з ініціативи відділу внутрішньої політики Знам’янського виконавчого комітету, за підтримки міської влади, спільно з Знам’янським міськрайонним управлінням юстиції, у залі засідань міськвиконкому відбувся VIP-турнір "Права і обов’язки громадян України. Діти та їхні права". Бажання позмагатися за звання найкращого знавця з правознавчих дисциплін виявили учні загальноосвітніх навчальних закладів та досвідчені юрисконсульти підприємств та організацій міста. Команду юристів представили : Демешко Володимир Вікторович, спеціаліст І категорії організаційно-правового відділу Знам'янського міськрайонного управління юстиції; Стретович Надія Володимирівна, юрисконсульт відділу освіти; Яценко Юлія Григорівна, юрисконсульт Знам'янської районної лікарні; Колесник Дмитро Сергійович, юрисконсульт комунального підприємства "ЖЕК -1"; Шевцова Тетяна Вікторівна, юрисконсульт Знам'янського міського виробничого управління водо каналізаційного господарства; Моцкус Юлія Григорівна, юрисконсульт юридичного сектору Знам'янської дирекції залізничних перевезень. Команду школярів міста представляли: Дерев'янко Анна, учениця 10 класу загальноосвітньої школи № 1; Замковий Володимир, учень 10-А класу НВК, Знам'янська загальноосвітня школа № 2 - ліцей; Довбуш Владислав, учень 11 класу загальноосвітньої школи № 3; Савінська Світлана, учениця 11 класу загальноосвітньої школи № 4; Гудзь Аліна, учениця 10 класу загальноосвітньої школи № 6; Семенкова Валентина, учениця 10 класу загальноосвітньої школи № 7.  
12           Під час VIP- турніру команди, а це саме команди, перевірили свої знання, свою правову обізнаність, і в найкращому дусі суперництва визначили хто є найкращим. Все відбувалося досить серйозно: журі, глядачі, регламентована кількість часу на роздуми. Гра складалась з п’яти раундів. Кожен раунд складався із запитань на різну правову тематику. Питання, які були на турнірі, стосувалися знань з кримінального, цивільного, конституційного права, загально правових та загальнотеоретичних дисциплін. Оцінювало відповіді учасників компетентне журі у складі : міського голови Ігоря Борисовича Крижановського, керуючої справами міськвиконкому, голови методично-координаційної ради по правовій освіті населення Наталії Олександрівни Тесленко, начальника правового відділу міськвиконкому Юрія Володимировича Данільченко. Учасники такого турніру говорять: " Підготовка до такого змагання дає змогу поновити свої знання з права, які будуть корисними у майбутньому, а також є зразком здорового інтелектуального змагання. Такі конкурси здатні акумулювати усі наші здібності, таємні можливості стосовно знань і орієнтації у сфері юридичної професії.   
12          Такі інтелектуальні змагання потрібно проводити для того, щоб влаштовувати конкуренцію між школярами та досвідченими фахівцями своєї справи ". Під час гри у залі тривала напруга. Сили були майже рівні. Та цього разу у конкурентній боротьбі переможених не було. Після напруженої боротьби, гра закінчилася з рахунком 69:69. Без уваги не залишились і вболівальники, яким було представлено та прокоментовано заступником начальника Знам'янського міськрайонного управління юстиції Ніколаєвою Оленою Сергіївною перегляд мультфільмів про права дитини. Завідуюча сектором у справах сім'ї та молоді Бабаєва Світлана Миколаївна ознайомила дітей з проведенням Всеукраїнським етапом акції "16 днів протидії насильству" та обговорили форми інформаційної роботи, щодо профілактики виникнення насильства, відносно людини. Крім того, діти мали можливість пограти в он-лайн - гру , розроблену проектом "Права жінок та дітей в Україні – Комунікаційний компонент", основна ідея якої, навчити людей вирішувати конфліктні ситуації без застосування насилля. Усі учасники турніру одержали цінні подарунки, оплески вболівальників та мали змогу сфотографуватися на згадку разом з міським головою. Проведення такого конкурсу мало на меті активізацію правової просвіти та правового виховання дітей і підлітків шкільного віку, сприяння вихованню у зростаючого покоління громадян поваги до закону і права, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідності за свої вчинки, формування громадянської позиції та розуміння важливості розбудови правової держави, правового суспільства.
 
12          Тиждень права завершився, але, сподіваємося, що його ефект триватиме. Набутий досвід, спілкування, проведенні заходи продовжуватимуть жити і утверджуватися у кожному, хто долучиться до його проведення та участі, не лише на міському, а й на обласному рівні. Особливо важливо це для правників. Адже, як сказав один мислитель: «Якщо ми вибрали для себе професію, у межах якої ми можемо більше за все працювати для людства, то ми не зігнемося під її ярмом, тому що воно – жертва в ім’я усіх. Тоді ми будемо відчувати не обмежену, егоїстичну радість, а наше щастя буде належати мільйонам. Наші справи будуть тоді жити тихим, але вічно дієвим життям, а над нашим попелом проллються гарячі сльози благородних людей».

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 885 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты