Середа, 01.05.2024, 22:34
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Вересень » 10 » Відновлено реєстраційні дії відносно відокремлених підрозділів
10:13
Відновлено реєстраційні дії відносно відокремлених підрозділів
   
12
Громадське об’єднання зі статусом юридичної особи може мати відокремлені підрозділи, які утворюються за рішенням відповідного керівного органу громадського об’єднання згідно із статутом.

03 серпня 2014 року набрав чинності Закон України „Про внесення змін до Закону України "Про громадські об’єднання" щодо забезпечення діяльності всеукраїнських громадських об’єднань” (далі – Закон). 

Цими змінами визначено уповноважений орган з питань реєстрації місцевих осередків всеукраїнських (міжнародних) громадських організацій, які діяли зі статусом юридичної особи на день введення Закону в дію. Таким органом є підрозділ реєстраційної служби ДРСУ або управління юстиції, в якому зберігається реєстраційна справа місцевого осередку на день введення в дію цього Закону. Місцеві осередки всеукраїнських (міжнародних) громадських організацій можуть враховуватися як їх відокремлені підрозділи. 

Таким чином, реєстраційні дії щодо місцевих осередків всеукраїнських (міжнародних) громадських організацій зі статусом юридичної особи, здійснюються нарівні з громадськими об’єднаннями, зареєстрованими після 01 січня 2013 року, уповноваженим органом з питань реєстрації (реєстраційною службою) за місцезнаходженням осередку.

Статути (положення) місцевих осередків всеукраїнських (міжнародних) громадських організацій, які діяли зі статусом юридичної особи на день введення цього Закону в дію, мають бути приведені у відповідність із Законом України „Про громадські об’єднання” протягом п’яти років з дня введення Закону в дію (починаючи відлік з 03 серпня 2014 року).

Рішення про зміну складу керівних органів, статутів (положень) та/або місцезнаходження місцевих осередків всеукраїнських (міжнародних) громадських організацій, а також рішення про припинення діяльності таких осередків приймаються в порядку, визначеному Законом України „Про громадські об’єднання”.

Відокремлені підрозділи громадського об’єднання зі статусом юридичної особи можуть мати своє положення, якщо це передбачено статутом громадського об’єднання. Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання має містити інформацію про найменування відокремленого підрозділу, назву керівних (та в разі потреби контролюючих) органів, порядок обрання (призначення), строк повноважень, перелік повноважень керівних (та в разі потреби контролюючих) органів. Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання не може суперечити законам та статуту громадського об’єднання.

Відомості про новостворені відокремлені підрозділи громадського об'єднання подаються до уповноваженого органу з питань реєстрації за місцезнаходженням громадського об’єднання.

Одночасно слід враховувати, що Законом не визначено порядок проведення реєстраційних дій відносно місцевих осередків без статусу юридичної особи, тобто реєстраційні дії щодо таких осередків здійснюються реєстраційною службою за місцезнаходженням громадського об’єднання (всеукраїнської (міжнародної), обласної (тощо) організації). 

Повідомлення про закриття відокремленого підрозділу громадське об’єднання подає до уповноваженого органу з питань реєстрації за місцезнаходженням громадського об’єднання.


Головний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб 
та фізичних осіб – підприємців, легалізації об’єднань громадян 
реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції                                      А.Котляров     


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 880 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/1

Кировоград: новости и сайты