Субота, 04.05.2024, 13:36
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Липень » 11 » Відзначення 1025-річчя має стати не лише святом християн, але й святом Української державності
09:15
Відзначення 1025-річчя має стати не лише святом християн, але й святом Української державності

          
12       Хрещення Русі і християнство були і залишаються символом соборності, адже християнська віра, передусім, є консолідуючою, інтегруючою силою. Відповідно до Указу Президента України Днем хрещення Київської Русі – України визначено 28 липня. За православним календарем цього дня також вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.   

     Напередодні відзначення цієї історичної події у міськвиконкомі під головуванням керуючої справами, голови міської комісії засідання міської комісії  сприяння контролю за дотриманням законодавства України про свободу совісті та релігійні організації Н.Тесленко відбулася зустріч із керівниками релігійних організацій різних конфесій по питанню підготовки та відзначення у Знам’янці  1025-річчя хрещення Київської Русі. На зустрічі обговорювалися організаційні питання щодо належного відзначення цього свята за участю релігійних організацій, які діють на території міста.

      «Всі розуміють значимість цієї події для історії і культури нашого народу, а також важливість запланованих святкувань для консолідації українського суспільства», - зазначила Наталія Олександрівна на початку наради. Як наголошує Президент України Віктор Янукович, відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати не лише святом християн, але й святом торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, запорукою успішної демократичної модернізації українського суспільства.

     До організації та проведення міських заходів з нагоди ювілею долучилися релігійні громади (парафії) апостола Андрія Первозваного, на честь ікони Богородиці «Знамення», Святої мучениці Тетяни, Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії Української православної церкви; Покрови Пресвятої Богородиці Української Автокефальної православної церкви; Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-католицької церкви; Адвентистів Сьомого Дня; євангельських християн Української християнської церкви „Нове покоління».

       Всі пропозиції, які висловили керівники релігійних організацій, будуть враховані під час проведення міських заходів.    

      У Знам’янці з нагоди відзначення цієї дати буде проведено низку культурних та духовно-просвітницьких заходів: урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у міському парку відпочинку 28 липня поточного року,  святкові молебні, театралізоване дійство та виставка декоративно-ужиткового та прикладного мистецтва, присвячені історії християнства в Київській Русі та Україні.  

      Учасники наради були єдиними у думці, що значимість події зобов’язує як організаторів і безпосередніх учасників заходів, так і просто глядачів поставитися з великою повагою і до самого свята, і один до одного.

 

 

 


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 799 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты