П`ятниця, 03.05.2024, 00:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Червень » 22 » Відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
10:48
Відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
12
  Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. 
22 червня з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у місті відбулися урочиста хода за участю
секретаря міської ради Надії Адамович, керуючої справами міськвиконкому Лілії Меренкової, представників Знам’янської міської організації ветеранів України, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни, працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій міста.  
На меморіальному кладовищі проведено пам’ятні заходи, спрямовані на гідне вшанування подвигу і жертовності українського народу та пам’яті полеглих у боротьбі з фашизмом.
12
Звертаючись до учасників мітингу-реквієму, Надія Анатоліївна Адамович зазначила, що День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні – це одна з найсумніших дат в історії нашої держави.
«Цей день нагадує нам про всіх загиблих та замучених у фашистській неволі, померлих в тилу від голоду і страждань. Наш святий обов’язок – оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля майбутнього українського народу, задля світлої пам’яті тих, хто ціною свого життя йшов до великої перемоги. Добра і щастя всім живим, вічний спокій полеглим!» – сказала секретар міської ради.
12
12Голова міської організації ветеранів України Ганна Олексіївна Бабійчук зазначила: «Наш святий обов’язок пам’ятати про загиблих воїнів, а живих – повинні оточити турботою, надати їм моральну підтримку. Ми у вічному боргу перед тими, хто воював, хто проніс через воєнне лихоліття любов до Батьківщини. Ми, сучасники, повинні оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля наших дітей та онуків, бути патріотами своєї України».
У цей день покладено вінки і квіти до пам’ятників полеглим воїнам, хвилиною мовчання вшановано пам’яті загиблих.
12На меморіальному кладовищі благочинний Знам’янського округу о.Василь (Мазурок) відслужив поминальну панахиду по загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 904 | Додав: Zagor | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты