П`ятниця, 26.04.2024, 17:38
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Грудень » 9 » Війна далеко , але пам’ять близко
10:08
Війна далеко , але пам’ять близко

  
12
Восени 1943-го до Знам'янки наблизилась Радянська армія. 19 жовтня битву за місто розпочали літаки, а в ніч проти 9 грудня, після тривалої артпідготовки, почався штурм вузла. Наступальні операції здійснювали частини 18-го і 29-го танкових корпусів 5-ї гвардійської танкової армії під командуванням генерал-полковника П. О. Ротмістрова, 6-ї, 110-ї гвардійських стрілецьких дивізій 5-ї гвардійської армії, якою командував генерал-лейтенант О. С. Жадов, та стрілецький корпус, який очолював генерал-майор О. І. Родимцев. 9 грудня Знам'янку зайняла Радянська армія. У визволенні міста активну участь взяли партизанські загони під командуванням І. Д. Діброви, Є. І. Петрова, М. П. Кришталя, Г. М. Володіна, І. Ф. Присяжнюка, а також підпільники знам'янських диверсійних груп.

З того часу минуло багато років, сьогодні ми святкуємо 70-ту річницю. Для нас 9 грудня – особливий день. Наші діди і батьки – те покоління людей, яке ціною свого життя зробило все, щоб ми з вами були щасливі і жили під мирним небом. Для нас, нового покоління знам’янчан , дуже почесно і відповідально приймати естафету у людей, які звершили цей великий подвиг.
   
12
У рамках відзначення 70 – ї річниці визволення Знам’янки від фашистських загарбників відбувся святковий концерт у Центрі дитячої та юнацької творчості, який підготували працівники Міського палацу культури. В концерті приймали участь: аматорський зразковий дитячий танцювальний колектив «Веселка»МПК, керівник Т.Часник; танцювальний колектив бального танцю «Грація» МПК, керівник В.Кондратюк; вихованці міської музичної школи ім.М.Лисенка ансамбль домристів, скрипалів, вокальний ансамбль «Домісолька»; солісти МПК В.Денисенко, Р.Павловський, Н.Ладченко, В.Зеленський, В.Зінковецька, Є.Петрич, Н.Ладченко; хор «Ветеран» МПК керівник заслужений працівник культури України Є.Мельниченко.

18 листопада в місті стартувала акція «Подарунок ветерану». В Центрі дитячої та юнацької творчості вихованці гуртків декоративно-ужиткового циклу мали змогу долучитись до участі в акції виготовивши колективні та індивідуальні творчі роботи. Під час святкового концерту 16 запрошених ветеранів отримали пам’ятні дитячі подарунки.

Все, що відбулося, спрямоване, по-перше, на те, щоб віддати данину поваги тим ветеранам, які не дожили до сьогоднішнього дня, і тим, хто сьогодні чекає до себе відповідного ставлення. По-друге, на те, щоб молоде покоління виховувалося на традиціях переможців.


Огіренко О.А. – методист ЦДЮТ
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 857 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты