Четвер, 25.04.2024, 22:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2018 » Лютий » 16 » Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей
13:56
Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей
Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… Це не лише незагоєна рана, біль її учасників, це – застереження на майбутнє.

Майже кожний четвертий солдат (більше 160 тисяч ) був родом з України і це при тому, що Україна була однією із п’ятнадцяти республік.

За десять років цього пекла на один день припадала смерть чотирьох молодих людей віком від 18 років… 

В церкві Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок) відслужив поминальну панахиду по загиблих учасниках бойових дій на території інших держав за участю першого заступника міського голови В.Загородньої, секретаря міської ради Н.Клименко, керуючої справами міськвиконкому І.Ратушної,  голови районної ради С.Макаренка, заступника голови районної державної адміністрації О.Грінчак, керівника апарату Знам’янської райдержадміністрації О.Слюсаренко, керівників структурних підрозділів, воїнів-інтернаціоналістів, учасників-воїнів АТО, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, сімей загиблих в Афганістані.  

Після поминальної панахиди відбулася урочиста хода до меморіального комплексу „Пам’яті воїнів Афганістану” керівництва та працівників міськвиконкому, райдержадміністрації, учасників бойових дій в Афганістані, учасників АТО, військових, представників міських організацій політичних партій та громадських організацій, працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій міста до меморіального комплексу "Пам’яті воїнів Афганістану де відбувся мітинг-реквієм, який був проведений міським Палацом культури (ведучі В.Петрашова та В.Кравченко).

Звертаючись до учасників бойових дій на території інших держав, секретар міської ради Наталія Клименко сказала: « Біль утрат нічим не втамуєш…Ви ж, ветерани-афганці, належите до особливої категорії наших співвітчизників, які гідно пронесли крізь життя мужність у діях, відданість справі, самостійність, братерство, а ще - віру у найвищу цінність людини – життя».
Також до присутніх звернулася заступник голови районної державної адміністрації О.Грінчак.
Виступаючі висловлювали слова вдячності за мужність воїнам  від міської та районної адміністрації. 

Учасник бойових дій, командир батальону військової частини А1201, полковник Роман Хоменко, сказав, що всі вояки того часу виконували свій військовий обов’язок і виконали його з честю. Голова міської спілки ветеранів війни в Афганістані Микола Фесюн, привітав своїх побратимів з 29-ою річницею закінчення війни і вручив нагороди - медалі «Учасник Афганської війни» Полякову Володимиру Васильовичу, Стриженко Олександру Миколайовичу, Бульдовичу Віталію Володимировичу, Ченчой Віктору Васильовичу.
Живі завжди в боргу перед мертвими. І наші діти та онуки мають знати своє історичне минуле, найбільше правди, нехай гіркої, але правди...

Всіх українців, що загинули в Афганістані, загиблих знам’янчан – Валерія Козіна, Сергія Гладуна, Олександра Галкіна, Петра Гаврецького, Сергія Довженка, Миколу Чемериса, Ігоря Скічка, Олексія Звєрєва, Віктора Лунгула, учасники урочистої ходи вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіального комплексу „Пам’яті воїнів Афганістану”.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 978 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты