П`ятниця, 29.03.2024, 09:24
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Квітень » 6 » Вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу
12:49
Вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу
12
Утворення громадського об'єднання здійснюється на установчих зборах його засновників та оформлюється протоколом. Відповідно до вимог Закону України «Про громадські об’єднання» (далі – Закон) протокол установчих зборів має містити відомості, зокрема, про визначення найменування та за наявності - скороченого найменування громадського об'єднання.

Під час визначення найменування, засновникам громадського об’єднання, слід враховувати вимоги статті 10 Закону, з урахуванням «Вимог щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу», затверджених наказом Мін’юсту від 05.03.2012р. №368/5 (зі змінами та доповненнями від 2014 року) відповідно до норм статті 8 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Найменування громадського об'єднання складається з двох частин - загальної та власної назв. У загальній назві зазначається організаційно-правова форма громадського об'єднання («громадська організація», «громадська спілка») та викладається державною мовою. Громадське об'єднання може також викласти свою власну назву, поряд з державною мовою, іноземною мовою або мовою національної меншини.

Власна назва громадського об'єднання (далі – власна назва) не повинна бути тотожною власним назвам інших зареєстрованих (легалізованих шляхом письмово повідомлення про утворення) громадських об'єднань.
Власна назва не може містити:
- найменування органу державної влади, органу влади АР Крим, органу місцевого самоврядування, складових найменувань цих органів (міністерство, агентство, служба, інспекція, комітет, адміністрація, прокуратура, суд), а також слова «державний», «комунальний» та похідні від них;
- власну назву громадського об’єднання, діяльність якого заборонена в судовому порядку (протягом трьох років після набрання відповідним рішенням суду законної сили);
- історичних державних найменувань, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України;
- інші позначення, використання яких обмежено законом.

Власна назва навчального закладу, установи чи організації у власній назві громадського об'єднання може використовуватися лише за згоди відповідного навчального закладу, установи чи організації.

Власна назва має містити інформацію про статус громадського об'єднання («дитяче», «молодіжне», «всеукраїнське») та може містити інформацію про його вид («екологічне», «правозахисне» тощо), а також може містити ім'я (псевдонім) фізичної особи за умови попередньої письмової згоди цієї особи або її спадкоємців, засвідченої в установленому законом порядку, якщо інше не передбачено законом.

 Громадське об'єднання має право на використання свого найменування з моменту реєстрації або прийняття в установленому Законом порядку повідомлення про його утворення. Забороняється використання найменування громадського об'єднання фізичними та юридичними особами, які не належать до цього громадського об'єднання, без згоди такого громадського об'єднання.

Вимоги статті 10 не поширюються на громадські об'єднання, легалізовані на день введення цього Закону в дію (до 01.01.2013р.) шляхом реєстрації або повідомлення про заснування, до прийняття такими об’єднаннями рішень щодо зміни їх назви.  

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 837 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты