Субота, 27.04.2024, 01:45
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Високі рейтинги Сергія Ларіна серед жителів області залишаються стабільними
18:52
Високі рейтинги Сергія Ларіна серед жителів області залишаються стабільними
 
12          Сьогодні під час апаратної наради в облдержадміністрації керівник Центрально-Української соціологічної лабораторії Едуард Клюєнко представив результати соціологічного дослідження, покликаного виявити ставлення жителів Кіровоградщини до діяльності обласної влади та до реалізації ключових проектів, започаткованих керівництвом області.
Едуард Клюєнко повідомив, що дослідження, участь в якому взяли 604 респонденти із 25 населених пунктів області, проводилось з 24 вересня по 5 жовтня.
Під час соціологічного дослідження, проведеного за місцем проживання методом індивідуального стандартизованого інтерв’ю було виявлено, що жителів сіл та районних центрів у питанні покращення рівня життя найбільше хвилює нестача робочих місць, у той час, як жителі обласного центру з цього приводу на перше місце ставили благоустрій території. Але і тих, і інших однаково хвилюють зростання цін, потреба підвищення заробітних плат та пенсій, розвиток виробництва.
Соціологічне опитування засвідчило, що не втрачає соціальної гостроти і тема хабарництва. Так, факт давання хабарів підтвердили 12% опитаних. Як визнали респонденти, найчастіше їм доводиться давати хабара у лікарнях, міліції та вищих навчальних закладах області. Разом з тим, Едуард Клюєнко вказав на виявлену тенденцію, що все більше жителів сільської місцевості відмовляється відповідати на питання, пов’язані із явищем хабарництва – відмовлявся відповідати кожен п’ятий учасник опитування.
Що стосується результатів опитування в плані оцінки діяльності перших осіб країни, то вони мало чим відрізняються від попереднього дослідження, проведеного у травні. Едуард Клюєнко зазначив, що результати соціологічного дослідження показали, що рейтинг Глави держави практично не змінився за цей час – 35% - 37% опитаних, переважно жителів сіл та райцентрів, позитивно оцінили діяльність Президента. А от досягнення Прем’єр-міністра, як керівника Уряду, жителі області знову оцінили більш критично, ніж Президента України.
Детально проінформував Едуард Клюєнко про динаміку оцінок діяльності обласної влади. За його словами, більшість опитаних діяльність голови облдержадміністрації Сергія Ларіна оцінили на четвірку, а загалом за сумарним показником позитивно оцінюють роботу керівника області 60% респондентів. Соціологічне дослідження в черговий раз показало низьку обізнаність населення області із діяльністю голови обласної ради. Незначна кількість опитаних, певно теж через низьку обізнаність, як вважає Едуард Клюєнко, змогли позитивно оцінити і діяльність міського голови Кіровограда.
Проведене соціологічне дослідження дозволило Едуардові Клюєнку зробити певні висновки і стосовно політичних настроїв в області. За його словами, на сьогодні політика не перебуває в зоні інтересів населення Кіровоградщини. Лише 5% опитаних жваво відслідковують усі політичні перипетії. А якщо вибори до парламенту відбувалися б вже сьогодні, то перше місце, як засвідчило соцопитування, здобула б Партія регіонів, друге – БЮТ і третє – Комуністична партія.
Як уже зазначалося, соціологічне опитування було покликане виявити ставлення жителів області до ініційованих обласною владою соціально-економічних проектів. Так, найбільш знаним і популярним проектом на Кіровоградщині є "Гаряча лінія" голови облдержадміністрації – знають про яку 70% опитаних. Друге місце за популярністю і показником також майже у 70% займає проект "Купуй кіровоградське", дещо менше – 60% - становить динаміка поінформованості для обласної програми соціально-економічного розвитку "Центральний регіон - 2015". Ще більш високі показники мають ці програми з огляду на оцінку ефективності їх реалізації. Так, позитивно оцінюють реалізацію програми "Центральний регіон - 2015" 80% сільських жителів і 50% жителів обласного центру, а "гарячу лінію" оцінюють позитивно іще більше опитаних – майже 90% сільських жителів області, правда, для обласного центру цей показник дещо менший.
Як зазначив Едуард Клюєнко, відсоток обізнаності жителів області із десятьма регіональними ініціативами голови облдержадміністрації продовжує лишатись не досить високим. Найбільш знані серед цих проектів – "Спортивні та дитячі майданчики" і "Молоко Кіровоградщини". Мало знають жителі області і про такий проект як "Статський радник" та програму "Освітній округ". Голова облдержадміністрації переконаний, якщо жителі області особисто не відчувають якихось позитивних змін та зрушень від виконання перелічених програм, то не варто дивуватися, що вони мало що знають про ці проекти. А відтак, вимога керівника області працювати більш активно і результативно для обласних чиновників усіх рівнів була цілком очікуваною і закономірною.
Новим, як для цього соціологічного дослідження було питання стосовно будівництва заводу з виготовлення ядерного палива на території області. Лише 7,5% учасників опитування, за словами Едуарда Клюєнка, позитивно ставляться до такої перспективи, і майже 90% висловилися проти. З цього приводу Сергій Ларін зауважив, що у людей сформувалася чітка міфологема стосовно вкрай небезпечного негативного впливу урану, і загалом до самого поняття "ядерний". Він повідомив, що вже цього тижня у Малій Висці мають відбутися громадські слухання стосовно майбутнього будівництва заводу неподалік Смоліного. Відтак, керівник області доручив своєму першому заступнику і керівникам профільних управлінь, які курують це питання, не стояти осторонь теми, бути активними учасниками обговорень й інформаторами для населення загалом, оскільки уже шириться чимало політичних спекуляцій з цього приводу. Нагадаємо, що нещодавно відбулось перше засідання робочої групи, створеної за ініціативи голови облдержадміністрації, членами якої стали фахівці з різних галузей, які так чи інакше стосуються теми радіаційного фону та його впливу на здоров'я людини.
Підсумовуючи представлені Едуардом Клюєнком результати соціологічного опитування, Сергій Ларін наголосив, що обласна влада, як ніхто інший, зацікавлена у об’єктивності подібних досліджень.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 708 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты