Середа, 08.05.2024, 23:33
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Грудень » 25 » Високо поцінували знам’янських майстрів!
17:07
Високо поцінували знам’янських майстрів!
 
12         До Дня Святого Миколая – 18 грудня, в м.Кіровограді, у виставковій залі обласного Центру народної творчості відкрито персональну виставку «Стежинами народного таланту» знам’янських майстрів, ювілярів обласного творчого об’єднання «Дивосвіт» – М.Пунтуса та Р.Айвазовської. Цього року Микола Федорович відзначив своє 75-річчя, Раїса Олексіївна – 65-річчя. 
Напрацювання Миколи Пунтуса представлені у техніці художнього різьблення за двома напрямками: робота на площині та скульптура з дерева. На виставці можна побачити фрагменти картин відомих художників, портрети полководців, письменників, міфічних персонажів та казкових героїв. Значне місце в колекції майстра посідають скульптури з дерева тваринного й рослинного світу.
Оздоблені рушники Раїси Айвазовської вразили присутніх довершеністю та досконалістю візерунків, які народжуються в творчих пошукових експедиціях вишивальниці та з власної колекції стародавніх рушників.
 
12          На урочистому відкритті гостей та відвідувачів виставки привітав голова Кіровоградської обласної ради М. Ковальчук, який відмітив високий мистецький рівень представлених робіт, обумовлених глибоким історичним корінням українського народу. Начальник відділу культури і туризму О.Заточна звернула увагу на те, що майстри своєю творчістю не тільки пишуть історію сьогодення, а й зберігають народні традиції. Тож ми високо цінуємо вклад знам’янських митців у загальнонаціональну спадщину народного мистецтва. Звертаючись до присутніх, директор обласного Центру народної творчості, В. Пращур зазначила важливість проведення виставок «Дивосвіту», необхідність популяризувати народне мистецтво та представляти його на широкий загал.
Майстри були нагороджені дипломами за вагомий вклад у справу збереження, розвитку та популяризації традицій народного мистецтва, а усі гості виставки напередодні свята Миколая отримали невеличкі подарунки.
Кіровоградці та гості міста матимуть можливість ознайомитись з творами знам’янських митців протягом 2-х місяців
                                                                                                              Директор музею Т.Кулик

Категорія: Новини культури | Переглядів: 845 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты