Середа, 08.05.2024, 11:11
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Червень » 7 » Виставка живопису Віктора Михайловича Соколова
11:51
Виставка живопису Віктора Михайловича Соколова
 
12         7 червня у виставковій залі Знам'яського міського краєзнавчого музею розпочала роботу персональна виставка живопису нашого земляка Віктора Михайловича Соколова. Уперше міський краєзнавчий музей надав свої площі роботам талановитого знам’янського художника.
Віктор Михайлович Соколов – наш земляк, корінний знам'янчанин. Він народився 28 липня 1948 року. Батько живописця – Соколов Михайло Карпович працював комендантом вагонного депо. Мати – Соколова Любов Онисимівна опікувалась будинком і родиною. Від будинку, який знаходився на південно-східній околиці міста, відкривалися мальовничі краєвиди південної сторони та водоймищ і гаїв поблизу села Петрове. Ці чарівні картини світу подарували Віктору захоплення рідним краєм, спонукали відобразити батьківщину і її людей на сувої і папері.
Віктор пішов у перший клас в 1955 році і вже змалку звернув на себе увагу педагогів, як талановитий малювальник, він неодноразово відзначався своїми роботами на рівні школи, міста, області. Тяга до прекрасного визначила шлях В.Соколова у світ професійного живопису. Після школи В.Соколов успішно здає іспити до Київського художньо-промислового училища, але важке становище родини заперечило подальше навчання. В.Соколов пішов працювати на залізницю. Викладачі сказали Віктору, прощаючись з ним: «З тебе вийде класний художник! У тебе є почерк».
12         Кар’єра професійного художника В.Соколова розпочалася у лавах Збройних Сил. Молодий художник створював картини, плакати, агітаційні куточки, він працював у військовій майстерні. Після демобілізації художник Соколов повернувся до рідної Знам’янки. Художні майстерні ОРСу нашого відділку залізниці стали для майстра місцем як роботи, так і польоту душі, місцем творення образів та діалогу з музами. У 1974-1980 роках В.Соколов працює у нашому місті, районі та області, створює роботи наочної агітації в центрах політпросвіти, оформлює виховні та ленінські кімнати, створює агітмайданчики, пише своїх сучасників – від керівників держави до простих робітників і колгоспників. До 40_ї річниці Великої Перемоги у 1983-1985 роках В.Соколов створив меморіальний комплекс у с. Диківка до республіканського конкурсу пам'яті. За часів перебудови Віктор Михайлович працював у новому для нашого суспільства жанрі мистецтва – кінорекламі.
Промайнули буремні 1990-і роки. В.Соколов змінив кілька робіт. У новому житті люди відкривали здібності у нових сферах діяльності, або ж вдосконалювали ті таланти, які вже приносили успіх і стверджували місце у житті. В.Соколов повернувся у художню працю, він працював на залізничних підприємствах, а з 2002 р. і виходу на пенсію – художником міського Палацу культури. В ці ж роки майстер навчає дітей секретам живопису.
 
12          Пейзаж і портрет, обличчя сучасників і товаршів-художників, жанровий живопис, копії і авторизовані відтворення уславлених картин класичного живопису – це напрямки художньої праці Віктора Михайловича. На сувоях або в акварелях майстра оживають такі знайомі, але одушевлені майстровим пензликом чарівні куточки рідного міста. У музеї серед вернісажу представлені 42 роботи В.М.Соколова. Посмішки людей, промені сонця, поетичність природи випромінюють з картин ауру світла і добра.
Категорія: Новини культури | Переглядів: 913 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты