Вівторок, 23.04.2024, 18:50
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 21 » «Вмій сказати Ні»
10:43
«Вмій сказати Ні»
12
В рамках роботи лекторію з профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі спеціаліст І категорії Знам’янського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Білокамінська О. М., в Знам’янському професійно-технічному училищі № 12 спільно з директором з соціальної роботи Григор’євою І. А., проведено бесіду «Вмій сказати Ні» та відеолекторій «Профілактика наркоманії. Шкідливий вплив наркотичних засобів і прекурсорів на здоров’я, і соціальне життя громадян. Профілактика дитячої та підліткової наркоманії». 

Після тривалого застосування марихуани, коноплі, гашишу, плану розвивається бронхіт, рак легенів, порушується робота серцевого м'яза, розвивається чоловіче і жіноче безпліддя. Найважчі ускладнення відбуваються з розумовими здібностями наркомана: порушується пам'ять і абстрактне мислення, виникають часті нервові зриви, марення. Такі ускладнення, можуть довести людину до повної втрати себе в соціумі і подальшого догляду себе. Після декількох прийомів таких наркотиків як морфін, кодеїн, героїн, метадон з'являється залежність. 

Під дією препарату людина стає: сонливою, рухи стають повільними і млявими, мова нечленороздільна, втрачається чутливість, зіниця звужується. Навіть невелике передозування може призвести до смерті наркомана, а при внутрішньовенному запровадженні можливе зараження ВІЛ інфекцією. При регулярному застосуванні: руйнується імунна система організму, печінка, відбуваються незворотні процеси в функції репродуктивних і дихальних органів, змінюється колір шкіри, руйнуються зуби. 

12
Можуть виникнути такі ускладнення як сепсис, коли зараження розходиться по всьому організму і лікування може бути марним. Більшість героїнових наркоманів страждають такими захворюваннями як ВІЛ, туберкульоз та гепатити груп В і С. Лікування від цих захворювань дуже дороге і не у кожного наркомана є такі гроші. Держава виділяє кошти на лікування цих хворих, але в невеликих кількостях. Середня тривалість життя героїнового наркомана 5 років. Смерть походить від ускладнень або передозування.

Псіхосимулятори крек, кокаїн, ефедрин найчастіше курять або вдихають. Препарати викликають: зайву рухову активність, статевий потяг (призводить до безладних зв'язків), з'являється безсоння, знижується апетит, частішає пульс. Коли закінчується дія наркотику людина стає дратівливою, агресивною, ослабленою і впадає в депресію. Залежність від наркотику настає після 5-7 прийому препарату. 

Відновлювальний період близько 3 днів (людина спить). Ці наркотичні речовини вражають буквально всі органи: знижуються розумові здібності, наркоман стає агресивним. Хворий впадає в депресію, яка нерідко призводить до суїциду. Пропадає чутливість нервових закінчень, з'являється судорожне тремтіння кінцівок. Порушується серцевий ритм, підвищується тиск (може привести до інфаркту або крововиливу в мозок). Внутрішньовенне введення препаратів призводить до зараження ВІЛ і гепатитами. Безладні статеві зв'язки, призводять до передачі ВІЛ, гепатиту, венеричних захворювань.

Синтетичний препарат екстазі діє як галюциноген і психостимулятор. Різнобарвні таблетки, приймаються орально. Після прийому наркотику: підвищується активність, виникає занепокоєння, галюцинації і безсоння. Наркотик викликає сильну залежність і призводить до летальних випадків: сильне підвищення температури (понад 40 гр.) та  інсульт. Ознаки людини, що приймає наркотики:
- Блідість шкірних покривів;
- Сонливість в різний час;
- Розтягнута мова, задума;
- Прагнення до усамітнення в тиші, в темряві, не дивлячись на час доби;
- Вузький зіницю, що не реагує на зміну освітлення;
- Зниження больової чутливості;
- Безсоння;
- Ломка, випадання волосся і зубів, і т.д
Дія наркотиків триває 6-12 годин.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 847 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/4

Кировоград: новости и сайты