Четвер, 28.03.2024, 10:47
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Грудень » 11 » Внесено зміни до Бюджетного кодексу щодо добровільного приєднання територіальних громад
11:20
Внесено зміни до Бюджетного кодексу щодо добровільного приєднання територіальних громад
12
Парламент законодавчо визначив, що право на перехід на прямі трансферти з державним бюджетом, крім визначених наразі міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних відповідно до Перспективного плану громад, мають також об’єднані відповідно до Закону територіальні громади, визнані у встановленому Законом порядку спроможними.  Зміни до ряду статей Бюджетного кодексу України внесла Верховна Рада України, прийнявши закон 7116 в четвер, 7 грудня. Про це повідомили в Мінрегіоні. 

За словами Сергія Шаршова, директора департаменту місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону, зміни стосуються громад, приєднаних до вже об'єднаних територіальних громад. Він уточнив, що відповідні  зміни передбачалися законопроектом 4773, який перебував на розгляді Парламенту півтора року і був прийнятий лише у першому читанні.

"В Україні чимало фактів приєднання до об'єднаних раніше громад. А питання їх перероходу на прямі міжбюджетні відносини не було законодавчо врегульовано. Сьогодні це нарешті сталося  - прийнято закон, який врахував і положення законопроекту 4773", - прокоментував Сергій Шаршов.

Окрім того, що змінами до Бюджетного кодексу уточнено порядок формування та виконання місцевих бюджетів, міжбюджетних взаємовідносин між державним бюджетом та місцевими бюджетами, унормовано також питання зарахування до спеціального фонду місцевих бюджетів надходжень в рамках програм допомоги від урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ. Також перебачено, що повернення надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО з відповідного бюджету здійснюватиметься за податковою адресою платника податку. Законом продовжено на 2018-2019 роки дію норми щодо зарахування 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні пального та ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування.

Врегульовано і найбільш дискусійні питання:

виключено положення щодо передачі на місцеві положення пільг на оплату житлово-комунальних послуг та відновлено їх надання з державного бюджету за рахунок відповідної субсидії;

виключено положення про зміну розміру вилучення коштів з місцевих бюджетів до державного, а реверсна дотація врахована в доопрацьованому проекті державного бюджету на чинній основі із застосуванням 50%, а не 80% вилучення.

Джерело: сайт «Децентралізація»
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 633 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты