П`ятниця, 29.03.2024, 02:32
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Грудень » 3 » Волонтерство – це поклик душі
10:15
Волонтерство – це поклик душі
12
Милосердним  повинен бути не тільки той, кому довелося зазнати скрути. Милосердя до ближнього, до матері, до дитини, до знайомих людей ніколи не повинно згаснути і  затьмаритися. Будучи складовою частиною виховання в цілому, волонтерська діяльність впливає не тільки на свідомість, але і на відповідну сторону поведінки, формує переконаність у  необхідності відкрити душу на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого  слова, співчуття, розуміння, а також на формування національно-патріотичного, екологічного та морально-етичного виховання. 

На базі Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 працює загін «Милосердя». Робота загону тісно  пов’язана з загальношкільними напрямками виховання: морально-етичним,  національно-патріотичним, та екологічним.

Напередодні Міжнародного  Дня Волонтера, який цього року відзначатиметься 5 грудня,  планується проведення  загальношкільної лінійки, на якій відбудеться  прийом в ряди  волонтерів нових добровольців під урочисті звуки  Гімну Волонтерів. Серед видів діяльності у даному напрямку заслуговують на увагу такі форми роботи:  виховні години, тематичні лінійки, круглі столи та акції «Зірка пам’яті», «Три овочі», «Творімо добро!», «Зупинимо СНІД разом!» ініційовані та організовані волонтерами – активними учасниками шкільного самоврядування. Проводяться індивідуальні та колективні роботи, під керівництвом адміністрації, вчителів у дружній та плідній співпраці з партнерами та батьками.

Традиційними стали уроки «Мужності», мітинги «Слави», естафети пам’яті до Дня партизанської слави, Дня визволення України та Знам’янки від фашистських загарбників,  а також до святкування Дня Перемоги. Напередодні цих свят волонтери ініціюють проведення операції «Добрий ранок, ветеране!». Неодмінною складовою реалізації стратегії національно-патріотичного виховання є також відзначення визначних та пам’ятних дат новітньої історії України, серед яких на особливу увагу заслуговують заходи, спрямовані на відзначення знакових подій,  пов’язаних із Революцією Гідностіта  по належному вшануванню подвигу Героїв Небесної Сотні.

Учасники загону «Милосердя», в рамках волонтерської діяльності, під керівництвом адміністрації та вчителів закладу організовують тематичні зустрічі з нагоди відзначення пам’ятних дат, пам’ятні зустрічі з воїнами-учасниками АТО (Наводничим В.В., та О.Осиповим, долучаються до Всеукраїнських акцій («Листа воїнам АТО»), а також є постійними учасниками благодійних акцій «Осінній ярмарок» по збору коштів на придбання теплого одягу воїнам тощо.

Протягом  року члени загону контролюють  проведення ряду акцій, спрямованих на збереження чистоти довкілля,під час яких учні школи проводять прибирання пришкільної території, пам’ятника Загиблим воїнам та беруть участь у різноманітних проектах і конкурсах, одним з яких цього року став Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел», організований з метою розширення у суспільстві практичної природоохоронної діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок, водойм України, раціонального використання водних ресурсів. 

Волонтерська діяльність учнів закладу не залишає осторонь і питання уваги до дітей з особливими освітніми потребами. Саме з цією метою щорічно 3 грудня, в  День інвалідів, активом учнівського самоврядування проводиться робота в рамках зустрічі з вихованцями Знам'янської школи-інтернату.  Щороку проводяться акції по збору іграшок та книжок та канцелярського приладдя. В планах виховної роботи включено цикл бесід, на яких волонтери з учнями та вчителем обговорюють питання ввічливості, дружби, скромності,  охайності, доброти, правдивості, чесності, співчуття, чуйності, справедливості, сміливості, добра та зла.
 Не забувають учні і про тих, хто знаходиться на заслуженому відпочинку.

Не забувають добровольці і про  учнів початкових класів. Вони організовують дозвілля на перервах: грають в ігри, проводять вікторини, ранкову зарядку. Не проходить жодного свята в закладі  без допомоги волонтерів. Діти допомагають у підготовці, прикрашуванні залу, проведенні свят. Власноруч виготовляють різноманітні прикраси, як в межах гурткової роботи так і з нагоди свят, що проходять у закладі.

Волонтери не отримують  матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше - розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної  необхідності тим , хто потребує допомоги, відчуття, що вони приносять користь, отримують нові знання.

Волонтер - це передусім, добра,  милосердна людина, яка володіє неабиякими комунікативними навичками і приваблює  до себе людей, розуміє проблеми оточуючих та співчуває їм, має бажання  безкорисливо допомогти вирішувати проблеми інших людей. До того ж, волонтер характеризується порядністю, уважністю, відповідальністю, відвертістю зі своїми  клієнтами.

Волонтерський рух - це доброчинна робота, яка здійснюється фізичними особами на засадах неприбуткової діяльності, заради добробуту та процвітання  спільнот та суспільства в цілому. Людину, яка добровільно надає безоплатну соціальну допомогу та послуги інвалідам, хворим особам та соціальним групам, що опинилися в складній життєвій ситуації, називають волонтером.

Про життя волонтерського загону  «Милосердя»більше можете дізтатись із фотоколажу, але перелік справ, зазначений  у даному інформаційному звіті не є вичерпним, адже учні  Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7 спільно з вчителями знаходиться у постійній співпраці з небайдужими та охочими , а головне  - тими,  хто потребує нашої допомоги . 

Заступник директора з ВР Попова Т.М.



Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1093 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты