Четвер, 28.03.2024, 10:08
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 18 » Всенародне вшанування подвигу учасників Великої Вітчизняної війни, є пріоритетним завданням місцевої влади та громадськості
11:13
Всенародне вшанування подвигу учасників Великої Вітчизняної війни, є пріоритетним завданням місцевої влади та громадськості
  
12
"Про реалізацію в місті завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, реалізацію в області заходів військово-патріотичного виховання молоді" - таке питання розглянуто під час тематичної наради у секретаря міської ради Тесленка Андрія Вікторовича.

«Всенародне вшанування подвигу учасників Великої Вітчизняної війни, збереження пам’яті про полеглих героїв є пріоритетним завданням місцевої влади та громадськості - наголошує Президент України», - такими словами розпочав секретар міської ради тематичну нараду.

Начальник управління соціального захисту населення Алла Миколаївна Волошина сказала, що Глава держави і далі залишається послідовним у свої діях, особливо коли мова йде про підтримку ветеранів війни, про нинішніх військовослужбовців. Адже як наголошує Віктор Янукович, роль Збройних сил в утвердженні незалежної України, забезпеченні стабільності та спокою для громадян важко переоцінити.

У нашому місті проживають 1200 ветеранів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Із них: інвалідів війни – 131 особа; учасників бойових дій – 172 особи; учасників війни – 641 особа; членів сімей загиблих (померлих) – 256 осіб.

Так, протягом 2013 року за рахунок коштів державного бюджету надані пільги ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, дітям війни по оплаті за житлово-комунальні послуги на загальну суму майже 4,0 мільйона гривень. Отримали пільги готівкою на придбання твердого палива та скрапленого газу всі потребуючі ветерани, які проживають у будинках з пічним опаленням, – 94 особи. Встановлено квартирні телефони 3-м ветеранам війни.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» інвалідам війни II і III груп, учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією, яким виповнилося 85 років і більше, з 01.01.2013 року надаються пільги, передбачені для інвалідів війни I групи. Управлінням соціального захисту населення перераховано пільг 24 особам даної категорії. У зв’язку з цим, відповідно і збільшилися в 2013 році розміри щорічної разової грошової допомоги до 9 травня. Так, в поточному році, ця допомога виплачена 1207 особам на суму 658,0 тис. грн. (в 2012 році - 1355 особам на суму 628,7 тис. грн.). Один із вагомих видів пільг – безоплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу. В 2013 році такі роботи по місту виконані 11 особам (8 – інвалідам війни, 3 – дружинам загиблих (померлих) ветеранів війни) в повному обсязі на загальну суму 90,2 тис. грн.

Одним з видів державної підтримки ветеранів – є забезпечення їх безплатними путівками до санаторно-курортних закладів. Наразі на обліку в управлінні соціального захисту населення для отримання путівок перебуває 141 інвалід та ветеран війни. Протягом 2013 року по путівках оздоровлено 52 особи в санаторіях України, в т.ч. 7 – в обласній бальнеологічній лікарні Кіровоградської обласної ради, проліковано в Кіровоградському обласному госпіталі для інвалідів Вітчизняної війни 153 ветерана війни.

Тим ветеранам війни та інвалідам, які за станом здоров’я не мають змоги пролікуватися в санаторно-курортних закладах, чинним законодавством передбачена виплата компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування. Протягом звітного періоду 24 особи отримали ці компенсаційні виплати на суму 6,9 тис. грн. Всі ветерани, в кого була необхідність в отриманні засобів спілкування та реабілітації, забезпечені ними.

В 2013 році один інвалід війни нашого міста безкоштовно отримав легковий автомобіль за рахунок коштів державного бюджету; одному інваліду війни, учаснику бойових дій в Афганістані за рахунок коштів державного бюджету придбано житло відповідно до бюджетної програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів»; 83 інваліда отримали компенсацію на автопослуги, бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів на суму 14,3 тис. грн.

Найважливішим напрямком у роботі по соціальному захисту ветеранів війни і праці, інвалідів є функціонування в нашому місті територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Територіальний центр опікується 2118 ветеранами та інвалідами міста та смт. Знам'янка Друга. З них – 390 перебувають на надомному обслуговуванні та отримують побутові, медико-соціальні послуги, а саме: оформлення субсидії, доставка продуктів, ліків, забезпечення паливом, прання білизни, ремонт взуття, одягу, побутової апаратури, послуги автотранспорту тощо. В приміщенні терцентру функціонує соціальна перукарня, де всі бажаючі ветерани та інваліди міста отримують перукарські послуги за мінімальними тарифами. Протягом звітного періоду 2013 року виконано 82704 різноманітних соціальних послуги. Організоване дозвілля підопічних – працюють різноманітні гуртки, проходять святкові заходи, організовані благодійні обіди.

Крім цього, в структурі терцентру працює служба „соціального таксі”, послугами якої за минулий рік скористалися 167 ветеранів, інвалідів, які пересуваються за допомогою палиць, милиць – виконано 225 замовлень по доставці їх до медичних закладів міста і області, протезного цеху, Кіровоградського обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни, ЛТЕКів, тощо.

Щорічно з бюджетів усіх рівнів виділяються кошти для надання одноразової матеріальної допомоги всім потребуючим. З цією метою діє міська комісія "Турбота і милосердя", рішеннями якої протягом 2013 року надана матеріальна допомога 178 ветеранам та інвалідам на загальну суму 25,4 тис. грн.

Турбота про поліпшення умов життєдіяльності ветеранів війни, задоволення їх законних прав та інтересів є визначальними напрямками державної політики в Україні.

Неодноразово Президент України наголошує на шанобливому ставленні до ветеранів війни; увічненні пам'яті про Перемогу, героїчні, бойові та трудові звитяги українського народу в часи Великої Вітчизняної війни; вихованні насамперед у молоді почуття патріотизму, поваги та вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни за їх ратні й трудові подвиги у боротьбі з фашизмом.

На знак підтримки ініціативи Президента України В.Януковича стосовно ветеранів війни, зважаючи на необхідність посилення уваги суспільства до потреб ветеранів війни, поліпшення їх соціального захисту, у липні 2010 року за розпорядженням голови Кіровоградської облдержадміністрації започатковано обласну акцію "Зірка пам’яті".

Постійно ведеться робота по виконанню заходів цієї акції в нашому місті. Щомісячно коригуються списки ветеранів Великої Вітчизняної війни, які безпосередньо брали участь у бойових діях. З метою реалізації потреб ветеранів Великої Вітчизняної війни та надання їм конкретної допомоги за кожним ветераном згідно зі списком закріплено відповідального працівника виконавчого комітету, його структурних підрозділів, медичного працівника (дільничного лікаря-терапевта), соціального робітника терцентру, представників загальноосвітніх шкіл, спілку підприємців міста. Відповідальні закріплені відвідують своїх ветеранів та вітають їх з нагоди державних свят, ювілейних дат, річниць народження, вручають продуктові набори, вітальні листівки тощо. Особлива увага ветеранам приділяється до Дня захисника Вітчизни, Дня Перемоги, Дня партизанської слави, Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників.
Незважаючи на свій поважний вік, ветерани війни в свою чергу активно приймають участь у житті нашого міста - відвідують міські заходи, зустрічаються з представниками влади, молоддю - передають їм свій досвід.

На даний час управління соціального захисту населення спільно з територіальним центром, лікарняними установами міста формують Соціальний паспорт ветеранів Великої Вітчизняної війни з метою вивчення та узагальнення соціально-побутових та медичних потреб ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Аналіз звернень ветеранів до органів місцевої влади свідчить про те, що найбільш гострими проблемами для цієї категорії осіб є: медичне забезпечення, покращення житлових умов, ремонт житлових приміщень, надання матеріальної допомоги.

Уряд постійно працює над посиленням соціального захисту ветеранів війни. Глава держави наголошує на тому, що «ветерани ─ це ті люди, які принесли мир і перемогу на нашу землю. І сьогодні ми зобов’язані їм віддячити як їхні сини, онуки, створити всі умови, щоб вони могли спокійно жити в нашій країні».

На нараді також розглянуто питання про реалізацію в місті завдань Президента України щодо належної роботи із зверненнями громадян, а також підведення підсумків вирішення питань, що надійшли у рамках проекту "Діалог з країною». Інформувала з даного питання начальник відділу загального та питань контролю Олена Павлівна Туманова.

Вона зазначила, що в рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» надійшло 2 звернення до Президента України від мешканців міста з проханням надати роз’яснення про забезпечення заявника санаторно-курортною путівкою та щодо придбання житла на пільгових умовах одиноким матерям. Міськвиконкомом забезпечено об’єктивний і невідкладний розгляд звернень громадян, що надійшли у рамках проекту. Заявникам надано вичерпну відповідь.

О.Туманова проінформувала про те, що протягом 2013 року до виконавчого комітету Знам`янської міської ради надійшло 692 звернення громадян, що на 40 менше, порівняно з відповідним періодом 2012 року. З них 551 звернення надійшло поштою, а 141 громадянин звернувся на особистих та особистих виїзних прийомах. З них: на особистих прийомах міського голови – 57 громадян ( у відповідний період 2012 року - 82 ); Через органи вищого рівня протягом звітного періоду надійшло 85 звернень громадян, що на 25 менше, порівняно з відповідним періодом 2012 року.

Основні питання, що порушувались у зверненнях громадян протягом 2013 року згідно Класифікатора звернень громадян: питання соціального захисту – 218 (за відповідний період 2012 року –271). З них позитивно вирішених 209; питання комунального господарства – 289 (за відповідний період 2012 року –336). З них позитивно вирішених – 268; питання економічної політики, будівництва, підприємництва та захисту прав споживачів – 38 (за відповідний період 2012 року-32). З них позитивно вирішених –36.

Від виконавців міський голова вимагає позитивного вирішення питань, що належать до їх компетенції. Заявники обов`язково повідомляються про результати розгляду їх звернень у терміни, зазначені законодавством України. Під особистий контроль міського голови взято роботу із зверненнями громадян щодо здійснення виплат заробітної плати, виконання чинних Законів України, інших нормативно-правових актів, доручень Президента України стосовно соціального захисту найменш захищених верств населення. Особлива увага приділяється вирішенню питань, які порушують інваліди Великої Вітчизняної війни, ветерани війни і праці, інваліди, пенсіонери, особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, багатодітні сім`ї, діти-інваліди, одинокі матері та особи, які потребують соціального захисту та підтримки.

«Напередодні Дня захисника Вітчизни - свята, яке є символом історичного зв’язку багатьох поколінь захисників Батьківщини, проявом поваги народу до них, - всі ми глибоко шануємо і низько схиляємо голови перед ветеранами Великої Вітчизняної війни, яким зобов’язані сьогоденням без фашистської навали. На щастя, ми живемо в мирний час, однак сила і мужність наших захисників від того не менш потужна.

Ми поважаємо воїнів мирного часу, які присвятили своє життя армійській службі, і всіх тих, хто зараз стоїть на сторожі її кордонів, суверенітету, незалежності і правопорядку. Ми всі повинні висловити величезні слова вдячності ветеранам війни і військової служби. Їх досвід є безцінним для виховання у наступних поколінь почуття патріотизму та гідності.

Глава держави особливу увагу звертає на належну підготовку та гідне відзначення у регіонах 69 ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років та 70 ї річниці визволення України від фашистських загарбників», - підсумував секретар міської ради Тесленко Андрій Вікторович.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 769 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты