Неділя, 19.05.2024, 08:05
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Листопад » 26 » Всесвітня акція « 16 Днів проти насильства»
12:36
Всесвітня акція « 16 Днів проти насильства»
 
12          Тривалий час проблема насильства в сім’ї вважалася прерогативою усталених звичаїв та традицій і залишалася поза сферою правового регулювання. Будь-яке втручання у сімейні стосунки з боку держави та суспільства вважалося порушенням таємниці приватного життя та категорично не припускалося. 
У результаті плідної співпраці парламентарів України з активістами жіночого та молодіжного руху України 15 листопада 2001 року був прийнятий Закон України «Про попередження насильства в сім’ї»– перший серед країн СНД та Східної Європи комплексний нормативний акт, спрямований на запобігання цьому соціально негативному явищу. Вищеназваний Закон визначає правові й організаційні основи попередження насильства в сім’ї, органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї. Насильством в сім’ї, відповідно до статті 1 Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», визнаються будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.
Про масштаби проблеми в Україні можна судити за статистикою Міністерства внутрішніх справ: лише за минулий рік до міліції надійшло 127 тисяч заяв від потерпілих від домашніх знущань. У 90% випадків жертвами були жінки. За 9 місяців 2012 р. Знам’янським міськвідділом міліції було притягнуто до адміністративної відповідальності 44 особи, які вчинили насильство (ст. 1732 КУпАП). Але, нажаль, ця статистика не відображає реальної ситуації тому, що лише кожен 4 постраждалий від насильства в сім’ї звертається по допомогу. В інших випадках постраждалі вважають, що звернення ні чого не змінить, а може і ускладнити ситуацію чи взагалі не хочуть виносити свої стосунки на загальний осуд.
Декілька порад, що робити у критичних ситуаціях:
 намагайтесь уникати суперечок у ванній кімнаті чи на кухні – там, де є гострі та ріжучі предмети;
 у разі загрози Вашому здоров’ю не зволікайте, викликайте міліцію за номером 102;
 заздалегідь знайдіть місце, куди можна піти, щоб перечекати небезпеку;
 зверніться по допомогу до спеціалістів – соціальних служб, кризових центрів;
 зателефонуйте до Національної «гарячої лінії» з питань протидії насильству та захисту прав дитини за номерами: 386 (з мобільного безкоштовно для абонентів МТС та Київстар) чи 0 800 500 335 (дзвінки в межах України безкоштовно зі стаціонарних телефонів)

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 Днів проти насильства», в рамках якої державними та громадськими структурами проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Метою проведення акції є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Ми запрошуємо небайдужих до проблеми долучитись до міського етапу зазначеної Всеукраїнської акції.
Цьогорічна кампанія проходить під гаслом «Від миру вдома до миру в усьому світі»
Детальну інформацію можна отримати на сайті Знам’янської міської ради http://zn-rada.at.ua/ чи завітавши до сектору у справах сім’ї та молоді за адресою: м. Знам’янка, вул.
Жовтнева, 19, каб. 2 , тел. 2-20-17
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 835 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты