Понеділок, 06.05.2024, 11:57
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Квітень » 18 » Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» згуртувала любителів лісу
19:22
Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» згуртувала любителів лісу
 
12         Щоб привернути увагу громадськості та молоді до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, навесні вже не один рік поспіль під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Цей громадський захід є неоціненним вкладом у примноження лісових багатств та збереження екологічної рівноваги на землі. Такий широкомасштабний захід націлений на поліпшення стану довкілля шляхом створення нових лісів, залучення широких верств населення до озеленення рідного краю, безпосередню участь школярів у створенні нових лісів з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, розповсюдження інформації про важливість створення лісових насаджень.
 
12          У рамках даної акції на території Знам’янщини відбувся захід із садіння лісу за участі голови Кіровоградської облдержадміністрації А.Ніколаєнка, голови Кіровоградської обласної ради М.Ковальчука, начальника управління лісового та мисливського господарства Н.Ревенко, заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Я.Арсірія, міського голови І.Крижановського, голови Знам’янської райдержадміністрації В.Горба, голови Знам’янської районної ради Т.Михайлової, учнівської та студентської молоді .
Урочиста посадка молодого лісу за участі понад 150 осіб, відбулась у Чорному лісі на базі ДП «Чорноліський лісгосп».
- Прислів'я твердить, що справжня людина за своє життя має зробити три речі: посадити дерево, збудувати дім та виростити дитину. І чим більше ми посадимо дерев, тим більше забезпечимо довкілля чистим повітрям. Адже ліс – це легені планети. І я надзвичайно радий, що ми долучаємо до цієї благородної справи дітей. Адже донедавна багато маленьких кіровоградців ходили тільки до обласних закладів позашкільної освіти, а еколого-натуралістична сфера була майже не задіяна у їхньому вихованні. А вже сьогодні вимога Президента України щодо охоплення дітей різними формами позашкільної освіти, на Кіровоградщині виконується в повній мірі, - наголосив голова облдержадміністрації.
 
12          Спеціалісти лісгоспу стверджують, що у рослин, висаджених руками дітей, напрочуд гарна приживлюваність. І запорукою тому стали завзяття і старанність, з якими старшокласники взялися до роботи.
В запасі у кіровоградських лісівників 10 мільйонів вирощених в області стандартних сіянців та близько 330 тисяч декоративних рослин. Із такою кількістю посадкового матеріалу лісівники повністю забезпечили власні потреби по створенню цьогоріч 1400 га лісу. Така площа у три рази перевищуватиме ту, на якій проведено суцільні рубки у 2012 році. Таким чином, на 1 га зрубаного стиглого лісу в області буде створено 3 га нових лісів.
Учасники акції взяли участь у лісовому аукціоні з продажу саджанців декоративних рослин. Представники обласної влади та лісівники в рамках аукціону купили та подарували посадковий матеріал Знам'янській спеціалізованій школі.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 733 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты