Субота, 27.04.2024, 05:37
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 23 » Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті»
16:16
Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті»
     
12
Щороку 23 листопада в Україні вшановується пам’ять безневинних жертв голодоморів. Цьогоріч минає 80 років з часу Голодомору 1932-1933 років. Всеукраїнська акція «Засвіти свічку!» вперше відбулася у 2006 році. Після «хвилини мовчання» всі, хто хоче вшанувати пам'ять жертв Голодомору, мають засвітити і поставити на підвіконня свічу - символ скорботи і пам'яті про мільйони наших загиблих співвітчизників.
     
12
В смт. Знам’янка Друга в цей день з метою вшануванні пам’яті невинних жертв Голодомору українського народу 1932–1933 років біля будівлі селищної ради було проведено мітинг-реквієм «Запали скорботну свічку». Художній керівник Будинку культури смт. Знам’янка Друга Дубініна І.М. та директор Знам’янської міської бібліотеки – філії № 2 Перепелятникова О.В. коротко розповіли присутнім про страшну трагедію тих років та повідомили деякі історичні факти про її наслідки: «Коли дослідники говорять про Голодомор 1932-33 рр., мається на увазі період з квітня 1932 по листопад 1933 рр. Саме за ці 17 місяців, тобто, приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони людей. Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. 
    
12
В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тисяч - щодня... Соціальні, економічні, політичні та морально-психологічні наслідки геноциду української нації ще довго вражатимуть своєю небаченою жорстокістю та кількістю людських втрат у мирний час. Голодне лихоліття 32-33 років залишило найглибший слід у свідомості багатьох поколінь українців та стало величезним моральним ударом, завданим народу». 

Селищний голова Філіпенко С.І. виступив із зверненням до присутніх, в якому зазначив: «Найкраще вшанування пам’яті померлих від голоду - збереження суспільної стабільності у державі та об'єднання зусиль для гідного майбутнього наших сучасних і майбутніх поколінь українців. Я бажаю всім міцного здоров’я, ніколи не знати голоду та поневірянь. Хай ніколи Вас не покидає віра, надія та любов.».

Ведучі мітингу-реквієму закликали усіх небайдужих вшанувати пам'ять загиблих під час геноциду української нації хвилиною мовчання та, у рамках традиційної всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті», встановити запалену свічку на підвіконня.
Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 1024 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты