П`ятниця, 29.03.2024, 04:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 15 » Вшанування пам'яті жертв політичних репресій
09:38
Вшанування пам'яті жертв політичних репресій
12
   Багато суворих випробувань, жертв, і позбавлень випали в XX столітті на долю нашої країни. Війна, голод і розруха, політична нестабільність все це заставляло знов і знов відновлювати зруйновану країну. Але і на цьому фоні страшними сторінками нашої історії стали політичні репресії.   Більш того, принижені і знищені кращі з кращих, в яких і в думках не було боротися проти свого народу. Тисячі інженерів, сотні тисяч замучених, розстріляних, занепащених партійців, мільйони селян, маршали і генерали, учені і поети, письменники і 12артисти, які насправді були віддані Батьківщині.
Щорічно, третьої неділі травня, в Україні відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. З цієї нагоди відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій в Україні.
12«Хай же сьогоднішній захід стане вінком пам’яті і шани на невідому могилу наших співвітчизників, які стали невинними жертвами тоталітаризму і обернені в "табірний пил. Нехай пам’ятником для загиблих буде вибудувана нами – їхніми нащадками – красива і могутня Українська держава», - з такими словами звернувся міський голова Ігор Борисович Крижановський до присутніх.
Покладанням квітів до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв політичних репресій керівники міської влади, представники підприємств, установ та організацій, громадськість міста.
Боляче згадувати таке страшне минуле, але це минуле нашого народу, і ми повинні пам’ятати і не забувати про ті події 20-х 30-х та 40-х років, які до цих пір є страшною раною у наших серцях.  
Тому ми з вами повинні нести нашу історію у майбутнє: справжньою, нехибною, незміненою12, чесною та прозорою.
Кожен з нас повинен пам’ятати про цю трагедію, яка змусила згадати історію та замислитися над майбутнім. Віримо, що наша загальна пам'ять стане заставою того, щоб ніколи не повторилися подібні трагедії.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 874 | Додав: Zagorod | Рейтинг: 4.7/6

Кировоград: новости и сайты