Субота, 20.04.2024, 10:59
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Лютий » 13 » Вшанування учасників бойових дій на території інших держав
16:01
Вшанування учасників бойових дій на території інших держав
 
12
 Афганістан… саме в цьому, обпаленому, кременистому краю, окропили своєю кров'ю непрохідні гірські стежки вчорашні школярі, які прославили себе і свою Батьківщину.

26 років пройшло з того часу, як вивели війська з Афганістану, але це зовсім не означає, що афганську сторінку в історії країни можна перевернути остаточно. Вона ще довго нагадуватиме про себе, поки живі матері героїв, поки болять рани воїнів. Війна триває у ваших душах, тих, хто брав у ній участь.  

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у місті відбулося ряд заходів.

 
12
В церкві Преподобного Сергія Радонезького Олександрійської єпархії благочинний Знам’янського округу о. Василь (Мазурок) відслужив поминальну панахиду по загиблих учасниках бойових дій на території інших держав за участю міського голови І.Крижановського, секретаря міської ради Н.Адамович, керуючої справами міськвиконкому Л.Меренковоъ, голови Знам’янської райдержадміністрації Ю.Григораша, голови Знам’янської районної ради Т.МихайловоЇ, воїнів-інтернаціоналістів, сімей загиблих в Афганістані.  

Після неї від приміщення міськвиконкому до меморіального комплексу „Пам’яті воїнів Афганістану” відбулася урочиста хода керівництва та працівників міськвиконкому, Знам’янської райдержадміністрації, учасників бойових дій в Афганістані, представників міських організацій політичних партій та громадських організацій, працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій міста до меморіального комплексу "Пам’яті воїнів Афганістану де відбувся мітинг-реквієм. Звертаючись до учасників бойових дій на території інших держав, міський голова Крижановський Ігор Борисович сказав: « Біль утрат нічим не втамуєш…
 
12
Ви ж, ветерани-афганці, належите до особливої категорії наших співвітчизників, які гідно пронесли крізь життя мужність у діях, відданість справі, самостійність, братерство, а ще - віру у найвищу цінність людини – життя.
Всіх українців, що загинули в Афганістані, загиблих знам’янчан - Валерія Козіна, Сергія Гладуна, Олександра Галкіна, Петра Гаврецького, Сергія Довженка, Миколу Чемериса, Ігоря Скічка, Олексія Звєрєва, Віктора Лунгула, учасники урочистої ходи вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіального комплексу „Пам’яті воїнів Афганістану”. 

 
12
Після заходів була організована польова кухня для воїнів-інтернаціоналістів.

Особливу вдячність за допомогу у проведенні заходів та наданні продуктових наборів висловлюємо міській спілці підприємців, а саме: приватним підприємцям - Олійнику В.В. (магазин "Фуршет"), Філоненко О. М. (магазин "Слов'яночка"), Єрохіній Т., а також приватним підприємцям -  Лежанському О.М. (магазин "Пан Халявський"), Круванду О.Я., Гончаренко А.М. та ТОВ "Агропродукт" (Порхун В.Г.)  
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 974 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2

Кировоград: новости и сайты