П`ятниця, 29.03.2024, 15:30
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 16 » Вшанування воїнів-інтернаціоналістів в смт. Знам’янка Друга
09:14
Вшанування воїнів-інтернаціоналістів в смт. Знам’янка Друга
  
12
13 лютого 2014 року, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, в селищному Будинку культури відбулася зустріч учнів старших класів загальноосвітніх шкіл №6, №7, мешканців селища з воїнами-інтернаціоналістами.

На зустріч завітали учасники тих подій, які відбувалися в Афганістані, а саме: Фесюн М.С., Углов В.В., Сергієв О.Ю., Амошій В.І., Цимбалюк О.О.
   
12
Захід розпочався хореографічною композицією «Сповідь» колективу «Primavera» Центру дитячо-юнацької творчості (керівник О.Горова). Проникливі та хвилюючі слова та вірші звучали з уст ведучих: художнього керівника Будинку культури І.Дубініної та вчителя ЗШ№7 С.Свірбій.

Зі словами вдячності до присутніх воїнів-інтернаціоналістів звернувся селищний голова Філіпенко С.І.: «Доля охрестила Вас вогнем чужої війни, а біль втрат страшним горем відізвалась в серцях матерів та рідних. Память про тих, хто не повернувся с афганських боїв, буде жити вічно. Ви достойно виконали свій військовий обов’язок, були вірними присязі. Війна навчила вас цінувати дружбу, порядність, заставила цінувати саме життя, як найбільшу радість. І сьогодні у мирному житті ви не втратили вміння дружити, допомагати, співчувати, любити, чесно виконувати свій громадянський обов'язок. Безмежна вдячність вам і низький уклін.» Також, Сергій Іванович поіменно назвав всіх односельців, які воювали в Афганістані.
  
12
Присутні в залі вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто загинув під час виконання інтернаціонального обов’язку на території інших держав.

Ім’я колишнього мешканця смт. Знам’янка Друга навічно вписано в літопис нашої пам’яті. На території Знам’янської ЗШ№6 встановлений пам’ятник Валерію Козіну, який загинув під час афганської війни. З року в рік вшанувати пам’ять свого рідного приходять його мати, дружина та діти, а також школярі, вчителі, мешканці нашого селища та його бойові товариші. Ось і в цей день, в залі була присутня матір героя – Козіна Лідія Іванівна.

Як молитва всіх матерів прозвучала пісня «Балада солдатської матері» у виконанні солістки Будинку культури Г. Рибнікової.

Учасники бойових дій під час свого виступу були небагатослівні, але головне їх побажання - продовжувати патріотичне виховання молодого покоління. Також, вони висловили вдячність за те, що їх подвиг пам’ятають, поважають та шанують.

Присутнім в залі було запропоновано перегляд епізодів художньої фільму про подвиг інтернаціоналістів.
Покоління воїнів-афганців знає ціну життя, дружби, єдності, воно зберегло військову відданість і братерство. Ще досі тим, хто пройшов крізь афганське пекло, сниться, як горіли небо і земля. Пам'ять про своїх героїв народ береже в піснях, спогадах, розповідях.
Категорія: Новини смт Знам’янка Друга | Переглядів: 920 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.7/3

Кировоград: новости и сайты