Четвер, 28.03.2024, 21:12
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2014 » Лютий » 11 » На порядку денному - питання взаємодії та співпраці з міською Спілкою ветеранів війни в Афганістані
10:24
На порядку денному - питання взаємодії та співпраці з міською Спілкою ветеранів війни в Афганістані
12    Про стан виконання в місті розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації А.Ніколаєнка від 23 жовтня 2013 року № 515-р "Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з організаціями Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та Організації ветеранів України" - така тема апаратної наради, яка відбулася у міськвиконкомі за участю керуючої справами міськвиконкому Н.Тесленко, голови та заступника голови Знам’янської міської Спілки ветеранів війни в Афганістані М.Фесюна та О.Мазура, активу Спілки. 
   Відкриваючи нараду, міський голова Ігор Борисович Крижановський зазначив: «Ключовий напрямок соціальної політики Глави держави - поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів війни, у тому числі учасників бойових дій на території інших держав, та членів їх сімей». Міський голова акцентував увагу на тому, що 2014 рік оголошений Президентом України Роком учасників бойових дій на території інших держав. Саме 15 лютого цього року виповнюється 25 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
    Ігор Борисович сказав, що за даними Міністерства соціальної політики в Україні проживає 1 млн. 689 тис. 892 ветерана війни. Серед ветеранів війни:
182 тис. 896 - інвалідів війни (в т.ч. 77 тис. 857 інвалідів військових конфліктів на території інших країн);
231 тис. 444 - учасників бойових дій (в т.ч. 102 тис 870 учасників бойових дій, які брали участь в бойових діях в Республіці Афганістан та 65 тисяч 990 - учасників бойових дій на території інших країн).
У Державному бюджеті на 2013 рік передбачено видатків на виплату щорічної разової грошової допомоги – 821, 3 млн. гривень, а у Державному бюджеті України на 2014 рік – 819 млн. гривень.

                                   Забезпечення житлом
       Особливу увага держава приділяє вирішенню житлових питань воїнів-інтернаціоналістів. Поступове забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших держав здійснюється в межах бюджетної програми "Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів” (далі – Програма), запровадженої у 2011 році.
      Протягом 2011–2013 років за Програмою видатки з державного бюджету збільшувалися з 20 млн грн у 2011 році до 50,9 млн грн у 2012 році, обсяг яких було ще збільшено у 2012 році до 91,0 млн гривень. 
У 2013 році обсяг асигнувань за програмою зріс до 95,6 млн гривень.
     Не зважаючи на пізні терміни та перебої у фінансуванні, в 2011 році було придбано 39 квартир, у 2012–2013 роках – 340 (234 – у 2012 році та 106 – у 2013 році). 
     У 2014 році Законом України "Про Державний бюджет України на 2014 рік” запроваджено нову бюджетну програму "Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів по зору та слуху, військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, для відселення їх із закритих та віддалених від населених пунктів військових гарнізонів”, для виконання якої Мінсоцполітики передбачені видатки в сумі 300 млн гривень. 
                      Пенсійне забезпечення
    Протягом останніх років зроблено ряд кроків для підвищення пенсійного забезпечення всіх категорій пенсіонерів, зокрема, ветеранів війни.
     Середній розмір пенсійної виплати ветеранів війни за 2013 рік зріс на 13,5 % з 1636,81 грн. (на 01.01.2013) до 1858,84 (на 01.01.2014). 
     Інваліди війни на сьогодні отримують у середньому 3556,16 грн. на місяць, що на 174 грн. більше ніж у минулому році, учасники бойових дій отримують - 2488,43 грн., що на 236 грн. вище за минулий рік, члени сімей загиблих/померлих ветеранів війни отримують - 1756,22 грн., що на 36 грн. вище чим у 2013 році.
                    Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.
     Останнім часом Урядом суттєво активізовано зусилля зі створення належних умов життєдіяльності осіб з інвалідністю. Зроблено надзвичайно важливий крок на шляху кардинального реформування системи державної підтримки інвалідів, у тому числі інвалідів-ветеранів війни в Афганістані. 
Зокрема, більше року дієво працює запроваджений новий механізм безкоштовного забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації за індивідуальною заявкою інваліда.
Позитивним є те, що Кабінетом Міністрів України 07 серпня 2013 року прийнято постанову № 536 щодо підвищення у середньому на 50 % розмірів компенсаційних виплат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування. Це підвищення стосується близько 82 тисяч інвалідів, у тому числі інвалідів-ветеранів війни в Афганістані.
     Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю В.Загородня зазначила, що міськвиконком тісно співпрацює зі Знам’янською міською Спілкою ветеранів війни в Афганістані. 17 лютого 2012 року підписано угоду про взаємодію та співпрацю Знам’янської міської ради та Знам’янської міської Спілки ветеранів війни в Афганістані. Проаналізувала стан виконання угоди. Сказала, що на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради перебувають 17 учасників бойових дій на території інших держав, з них: 14 воїнів-інтернаціоналістів, з яких 3 поставлені на квартирний облік до 2000 року. Щороку з міського бюджету надається матеріальна допомога сім’ям загиблих в Афганістані. У поточному році передбачається проведення робіт по покращенню газифікації будинку та газифікації будинку сімей, загиблих в Афганістані.
    За кошти державного бюджету відповідно до бюджетної програми «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» придбано житло для учасника бойових дій в Афганістані, у також 2013 році за рахунок коштів державного бюджету придбано 1 кімнатну житлову квартиру учаснику бойових дій в Афганістані, інваліду війни 3 групи.
     Начальник управління соціального захисту А.Волошина розповіла, що в місті мешкає 152 учасника бойових дій на території інших держав, в т.ч. 111 учасників бойових дій в Афганістані.  
Станом на 01.01.2014 року профінансовано пільг майже на 4,5 млн. грн., які було надано всім категоріям пільговиків.
     Ветерани війни із числа осіб, яким призначена пенсія відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» перебувають на обліку та лікуються у санаторно – курортних закладах системи Міністерства оборони України, решта отримують путівки до санаторіїв системи Міністерства соціальної політики України. Так, станом на 01.01.2014 року на обліку в управлінні соціального захисту населення для отримання санаторно-курортних путівок перебуває 9 учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав. В 2013 році 6 учасників бойових дій на території інших держав забезпечені санаторно-курортними путівками та пролікувалися в санаторіях України, один учасник бойових дій отримав компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування.  
      «Принципова позиція Президента України – посилення турботи про учасників війни, у тому числі учасників бойових дій на території інших держав, та членів їх сімей, забезпечення їх висококваліфікованою медичною допомогою, покращення їх житлових та побутових умов. А міська влада й надалі працюватиме над виконання угоди про взаємодію і співпрацю із Знам’янською міською Спілкою ветеранів війни в Афганістані, – наголосив міський голова Крижановський І.Б.


Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 907 | Додав: Zagor | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты