Вівторок, 16.04.2024, 18:45
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2016 » Квітень » 26 » З болем у серці!
16:31
З болем у серці!
12
26 квітня 1986 року навічно залишиться в пам’яті людей, як дата величезної техногенної та екологічної катастрофи.Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждань покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній електростанції. 30 довгих років українська земля здригається при самій згадці про трагедію.

12
26 квітня, вшановуючи подвиг героїв-ліквідаторів страшної аварії на Чорнобильській станції, ліквідатори Знам’янщини зібралися в залі засідань Знам’янської районної ради, щоб в черговий раз висловити слова вдячності всим тим, кому судилося стати свідками страшної біди та згадати тих, чиє життя забрало радіаційне пекло.
12

Під час зустрічі, присутніх в залі ліквідаторів привітали: міський голова Сергій Іванович Філіпенко та голова Знам’янської районної ради Сергій Дмитрович Макаренко.

12
«Важко навіть уявити, які могли бути наслідки Чорнобильської катастрофи, якби не Ваш професіоналізм та самовідданість. Ви затулили своїм тілом світ від страшної біди, аналога якій людство досі не знало. І за це ми щиро дякуємо вам, героям-ліквідаторам, мужнім, відважним та сміливим. Низький уклін вам та найщиріші побажання миру, добробуту, міцного здоров’я на довгі роки», - такими словами звернулося керівництво міста та району до ліквідаторів.
12

В ході урочистостей, за самовіддане та бездоганне служіння українському народові, високий професіоналізм, героїзм та мужність, проявлені під час виконання завдання з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у 1986 році та з нагоди відзначення 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, присутніх в залі ліквідаторів аварії було нагороджено Подяками Кіровоградської обласної державної адміністрації, Почесними грамотами, Грамотами.
12

Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості (кер.М.Стукаленко та К. Степанова) та зразкового хореографічного колективу «Веселка» (кер.Т.Часник, міський Палац культури) представили театралізоване дійство, в якому розкрили всю трагедію Чорнобильської катастрофи.
12

Голова Знам’янської міської організації «Союз-Чорнобиль України» Віктор Іванович Школа вручив Подяки людям, які постійно опікуються проблемами ліквідаторів.

Символічно пролунали 30 ударів чорнобильського дзвону, що назавжди відрахували для історії ще один рік пост чорнобильської епохи. Присутні в залі вшанували загиблих героїв-ліквідаторів наслідків аварії хвилиною мовчання.

12
Заходи продовжилися громадською ходою, літією за загиблими ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, мітингом-реквіємом, покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Представник духовенства, біля пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відслужив літію за упокій тих, хто поклав життя у боротьбі з мирним атомом, та помолилися за здоров’я ліквідаторів однієї з найбільших техногенних катастроф людства.

12
Під час мітингу-реквієму слова подяки звучали від керівництва міста, району, помічника народного депутата України Олеся Довгого, голови Знам’янської міської організації «Союз-Чорнобиль України» Віктора Івановича Школи.
12

Почесну варту біля пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, несли представники пожежно-рятувального підрозділу Знам’янщини.

12
На завершення зустрічі, вшановуючи пам'ять своїх побратимів, які віддали своє життя заради порятунку людства від пекла радіації, учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1163 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.5/8

Кировоград: новости и сайты