П`ятниця, 26.04.2024, 10:40
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2015 » Липень » 24 » За спалювання рослинності законодавством передбачена відповідальність
07:36
За спалювання рослинності законодавством передбачена відповідальність
12
Загальновідомо, що випалювання рослинності може завдати непоправної шкоди довкіллю, призвести до значних матеріальних втрат. У зв’язку з цим, нагадуємо громадянам про відповідальність, передбачену законодавством за такі дії.
 
І. Адміністративна відповідальність
Органи Держпожнагляду
Відповідно до п. 8.1.15 Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України, що затверджені наказом МНС України від 04.12.2006 №730/770 у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. За скоєння даного правопорушення передбачена відповідальність ст. 175 та 188-8 КУпАП
- тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 0,5  (8,5 грн.) до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (119 грн.) і на посадових осіб - від двох  (34 грн.) до десяти (170 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Екологічна інспекція
Стаття 77-1.  Кодексу України про адміністративну відповідальність
Самовільне випалювання рослинності або її залишків
Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння
- тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти  (170 грн.) до двадцяти (340 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти (850 грн.) до сімдесяти (1190 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до сорока(680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти (1190 грн.) до ста (1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
ІІ. Кримінальна відповідальність
Правоохоронні органи
Стаття 245 Кримінального кодексу України
Знищення або пошкодження об'єктів  рослинного світу
    1. Знищення  або   пошкодження   лісових   масивів,   зелених насаджень  навколо  населених пунктів,  вздовж залізниць,  а також стерні,  сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків  на землях   сільськогосподарського призначення вогнем  чи  іншим загальнонебезпечним способом
-  караються штрафом від трьохсот (5100 грн.) до п'ятисот  (8500 грн.)  неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
     2. Ті самі дії,  якщо вони спричинили загибель людей,  масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, -      караються позбавленням  волі  на  строк  від  п'яти до десяти років.




Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 822 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты