Неділя, 28.04.2024, 19:43
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Забезпечення гідної старості – це не просто службовий, а насамперед - людський обов’язок
14:27
Забезпечення гідної старості – це не просто службовий, а насамперед - людський обов’язок
    
12 Зустріч міського голови Крижанівського І.Б. з працівниками соціальних служб стосовно реалізації в регіоні соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, підвищення соціальних стандартів та задоволення потреб, інтересів людей і суспільства, забезпечення належного рівня їх добробуту поставила нові завдання перед соціальними службами міста.

Міський голова зупинився на стані виконання соціальних проектів міської програми «Центральний регіон-2015» та наголосив, що на сьогоднішній день програма є діючою та ефективною.
     
12 
Директор терцентру Костікова Т.М. виступила з інформацією про роботу терцентру, плани щодо розширення переліку соціальних послуг у 2014 році. «Одним з головних завдань територіального центру є надання різних видів соціальних послуг непрацездатним громадянам та інвалідам за місцем проживання. Включившись у виконання соціальних ініціатив Президента, працівники територіального центру активно виявляють громадян похилого віку, інвалідів , які потребують стороннього догляду та надання соціальних послуг. Забезпечити їм гідну старість – це не просто службовий, а насамперед - людський обов’язок» – говорить директор терцентру Костікова Т.М.
    
12
З кожним роком зростає кількість осіб, які потребують соціального обслуговування. На сьогоднішній день у територіальному центрі на обслуговуванні перебувають 1869 осіб, з них 367 – на надомному обслуговуванні (станом на 01.10.2011р. на обслуговуванні перебувало 1244 особи, в т.ч. на надомному обслуговуванні - 321). У терцентрі працює 2 відділення: соціальної допомоги вдома та соціально-побутової адаптації. Соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома надають соціально-побутові послуги пенсіонерам, інвалідам безпосередньо у них вдома: здійснюють доставку продуктів, медикаментів, прибирають в оселі та на подвір’ї, готують їжу тощо. Для покращення якості життя людей похилого віку шляхом створення умов для їх спілкування, надання якісних соціальних, побутових і медичних послуг у 2012 році в терцентрі запроваджено соціально – педагогічну послугу « університет третього віку».

Цей проект має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж усього життя, що допомагає людям адаптуватися до нових реалій та почуватися потрібними. В «Університеті третього віку» навчаються 25 слухачів. У складі відділення соціально-побутової адаптації працює гурток «Калина», пункт прокату засобів реабілітації, надаються медичні послуги та послуги з масажу, тощо.
     
12 
Користуються популярністю і послуги «соціального таксі», яке працює з лютого 2011 року. Завдяки співпраці працівників терцентру з головами квартальних/будинкових комітетів постійно здійснюється виявлення осіб, які перебувають у складних життєвих ситуаціях та потребують допомоги. Виникають ситуації, коли за допомогою люди звертаються самостійно або через сусідів…

Працівники територіального центру, постійно дбаючи про розширення спектру соціальних послуг і підвищення якості обслуговування, виконують благородну справу – вберігають інваліда чи людину похилого віку від життєвих негараздів. Кожен соціальний робітник докладає максимум зусиль, аби поліпшити життя самотнім.
Президент України вимагає виконання завдань щодо реалізації заходів із удосконалення роботи соціальних служб шляхом: повного охоплення їх послугами найуразливіших категорій населення; раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки (у тому числі багатодітним родинам); поетапного підвищення допомоги малозабезпеченим сім’ям з дітьми – додає директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Шевченко Н.В.
Перед центрами соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді поставлено важливе завдання - попередження негативних ситуацій в родині, особливо у сім’ях з дітьми, запобігання ранньому соціальному сирітству та надання своєчасної допомоги найуразливішим верствам населення.

З цією метою в 2012 році створено інститут соціальних працівників:до структури Центру введено посади фахівців із соціальної роботи. Фахівець із соціальної роботи – це працівник центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що має необхідну фахову підготовку та кваліфікацію і спеціалізується на здійсненні соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю в закріпленій територіальній громаді.

Це вже дало перші результати. За 9 місяців 2013 р. на обліку перебуває 130 сімей у складних життєвих обставинах, аналогічний період 2012р. - 102 сім»ї. Під соціальним супроводом знаходилось 38 сімей та 3 осіб, які опинились у складних життєвих обставинах, у 2012р .- 14 сімей.

Але основна задача фахівців із соціальної роботи - це раннє виявлення таких сімей чи осіб та запобігання їх появі. Тому в цьому напрямку фахівці із соціальної роботи надають послуги різного соціального спрямування всім категоріям населення міста, в тому числі і найуразливішим, співпрацюють з відповідними суб’єктами соціальної роботи , а також з громадою міста в особі представників органів самоорганізації населення.

По закінченню міський голова зазначив, що соціальна робота стала частиною політики держави. До спеціалістів установ соціальної сфери висуваються дуже високі вимоги. І в чому б не полягала їх робота, основна мета їхньої діяльності – допомога людям. А головна риса характеру – людяність.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 801 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты