П`ятниця, 03.05.2024, 00:25
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Серпень » 12 » Надання якісних послуг пасажироперевезень – одне із пріоритетних завдань, поставлених Главою держави
16:36
Надання якісних послуг пасажироперевезень – одне із пріоритетних завдань, поставлених Главою держави

         
12     Міський голова І.Крижановський провів нараду з суб’єктами підприємницької діяльності, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. На нараді розглянуто питання про забезпечення перевезення пасажирів на міських автобусах маршрутах загального користування.
 Відкриваючи нараду, міський голова зазначив, що автомобільні перевізники мають неухильно виконувати вимоги пільгового перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, дотримуватися під час здійснення перевезень вимог Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, проводити роз’яснювальну роботу серед водіїв автотранспорту щодо недопущення ними проявів грубості та неналежного поводження з пасажирами, особливо, людьми похилого віку. «Надання якісних послуг пасажироперевезень – одне із пріоритетних завдань, поставлених Главою держави», - сказав Ігор Борисович.
Заступник начальника управління економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі О.Грінченко проінформувала присутніх про стан пасажирських перевезень в м. Знам’янці.

Перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах здійснюється трьома перевізниками, з якими укладені договори на перевезення пасажирів протягом 2010-2014 років. Перевізники обслуговують 11 міських маршрутів на яких щоденно працює 17 автобусів.
З урахуванням загальної кількості автобусів у перевізників по строку служби вони поділяються: до 3-х років – 4, від 3 до 5 років – 4, від 5 до 8 років – 15, більше 8 років – 1
Протягом 2010-2011 років автобусний парк був поновлений 4 автобусами марки ПАЗ.
Протягом 2010-2012 років обсяг пасажирських перевезень по місту стабільний – щорічно перевозилося 1,5 млн. пас.. За перше півріччя 2013 року на міських маршрутах перевезено 773,1 тис. пасажирів, що становить 99,5 % до аналогічного періоду 2012 року, незначне зменшення обсягів пасажироперевезень відбулося за рахунок зменшення перевезення пільгових категорій громадян, яке визначається за результатами щорічного обстеження.
Регулярність руху автобусів по місту (співвідношення фактично виконаних рейсів до планової кількості рейсів) має щорічну тенденцію до зростання, при плановій регулярності руху автобусів – 95% вона становила:
2010 р. -92,9%; 2011 р. – 94,7%; 2012 р. – 98,2%, І півріччя 2013 р.- 96,6%.

Протягом 2012 року до міськвиконкому з питань пасажирських перевезень надійшло 12 звернень та скарг, протягом 7 місяців 2013 року - 6. За результатами розгляду звернень та скарг проводилися перевірки дотримання перевізниками виконання договорів на перевезення пасажирів, робочі наради по розгляду скарг.
З метою забезпечення покращення перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування:
• продовжено маршрут №3 «Залізничний вокзал - Пуансон» від зупинки «Пуансон» до вул. Урожайна;
• збільшено кількість рейсів по маршруту №7 «Залізничний вокзал-Гостинне»;
• внесено зміни до схеми руху автобусів по маршруту №5 «Готель-Сільгосптехніка»;
• відкрито маршрут №9 «Готель-Геоід»;
• відповідно до міської Програми створення інфраструктури автобусних маршрутів загального користування проводилося облаштування автобусних зупинок новими павільйонами та проводився ремонт діючих.

По місту перевезення пільгових категорій громадян без обмеження здійснюються 6 автобусами, що працюють у звичайному режимі руху та щоденно виконують 42 рейси. Для забезпечення повного відшкодування перевізникам компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій громадян, при сьогоднішніх умовах перевезення пільговиків, необхідно 1153,1 тис. грн.
На 2013 рік для нашого міста з державного бюджету передбачені компенсаційні виплати на перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом в сумі 717 тис. грн., що не забезпечує потреби як пільговиків так і перевізників.
Заборгованість за перевезення пільгових категорій громадян перед перевізниками на 01.01.12 року становила 123,6 тис. грн..
За 2012 рік нарахування склали 863,7 тис. грн., профінансовано – 716,2 тис. грн., на 01.01.2013 року заборгованість склала 271,1 тис. грн. (в казначействі були кошти в сумі 136,1 тис. грн..)
В 2013 році нарахування склали 445,9 тис. грн., профінансовано – 403,5 тис. грн., заборгованість – 313,5 тис. грн. (в казначействі – 254,5 тис. грн.)

За результатами наради:
- зобов’язано перевізників забезпечити дотримання розкладу руху автобусів на міських автобусних маршрутах, не допускати зриву автобусних рейсів, на яких здійснюється перевезення пільгових категорій громадян;
- доручено управлінню економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі міськвиконкому проведення щоденного моніторингу роботи автобусів на міських маршрутах;
- доручено управлінню містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства провести обстеження автобусних зупинок, визначити обсяги робіт по їх впорядкуванню;
- доручено фінансовому управлінню, управлінню містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства передбачити в міському бюджеті на 2014 рік кошти на створення інфраструктури автобусних маршрутів загального користування (асфальтування під’їздів до зупинок, ремонт діючих автобусних павільйонів та встановлення нових);
- доручено управлінню соціального захисту населення підготувати звернення в управління державної казначейської служби України в Кіровоградській області щодо оплати автопереревізникам компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій громадян.





Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 770 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты