Субота, 04.05.2024, 03:51
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Захист інтересів дітей – державне завдання
16:23
Захист інтересів дітей – державне завдання
      
12 Один з фундаментальних показників правової держави — захист інтересів і прав дітей і молоді. Захистити і зберегти фізичне, психічне й соціальне здоров'я підростаючого покоління — це завдання не тільки соціально - педагогічне, а й державне.

16 жовтня під головуванням керуючої справами міськвиконкому Наталії Олександрівни Тесленко відбулося розширене засідання комісії по захисту прав дитини з питань координації дій соціальних служб міста, відділів міськвиконкому , органів самоорганізації населення, медичних та освітніх закладів по своєчасному виявленню проблемних сімей, діти в яких потребують соціального захисту. "Жодна дитина не повинна залишатися на призволяще, якщо її сім’я потрапила у складні життєві обставини - така позиція і вимога до влади на місцях Глави Держави" - наголосила керуюча справами Н.Тесленко . Саме це завдання стало в центрі уваги та обговорення на засіданні комісії.

Голова комісії по захисту прав дитини Н. Тесленко відзначила, що загалом, робота усіх підрозділів за останні роки помітно покращилася: розширився спектр надання соціальних послуг; проводиться системна робота з профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності; більше сімей, які потребують допомоги, отримують державні соціальні виплати, спостерігається активізація громадян щодо бажання створити прийомну сім’ю.

На обліку в центрі соціальних служб на даний час перебуває 130 сімей ,які опинилися у складних життєвих обставинах. У 2012 році на обліку перебувало 102 сім’ї , що свідчить про розширення спектру соціальних послуг , які надають соціальні служби. Під соціальним супроводом знаходилися протягом 2013 року 38 сімей та 3 особи, які опинилися в складних життєвих обставинах. 17 з яких знято з супроводу у зв’язку з вирішенням проблемних питань сім’ї.

З метою істотного поліпшення соціальної роботи з сім’ями , у яких виховуються діти, до структури центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено додатково 6 посад фахівців із соціальної роботи. Це дало можливість вдосконалити діяльність соціальних служб з уразливими категоріями населення, виявляти і підтримувати сім’ї та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, і тим самим покращити умови проживання в них дітей.

Після детального розгляду вищезазначених питань, були прийняті відповідні рішення та надані доручення. Підсумовуючи засідання, Н.Тесленко наголосила на тому, що в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України», пріоритетом номер один є робота на випередження випадків виникнення складних життєвих обставин, в яких опиняються діти. Тому для цього необхідна тісна співпраця та координація зусиль всіх зацікавлених організацій нашого міста.
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 822 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1

Кировоград: новости и сайты