Субота, 20.04.2024, 11:31
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2011 » Грудень » 6 » Запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення – потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки
11:06
Запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення – потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки
 
12      У залі засідань міськвиконкому було проведено засідання "круглого столу" за участі представників Знам’янської міської ради та відділу Держкомзему у м. Знам’янка Кіровоградської області, а саме: міського голови Крижановського І.Б. , керуючої справами виконавчого комітету Знам’янської міської ради Тесленко Н.О. ,начальника відділу містобудування, архітектури та
житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради Качанова І.О., голови постійної комісії з питань землекористування та будівництва Савельєва І.М., завідувача сектору державного земельного кадастру Губи Т.Ю., головного спеціаліста сектору державного земельного кадастру Пікущої М.Ю., головного спеціаліста-юрист консультанта Бобрика М.О., головного спеціаліста-бухгалтера Пузиря Л.В., голови селищної ради Філіпенко С.І.
На розгляд комісії було винесено два питання: запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення – потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села та запровадження автоматизованої системи державного земельного кадастру – рішучий крок до завершення земельної реформи в країні.
Розпочала засідання "круглого столу" начальник відділу Держкомзему у м. Знам’янка
Кіровоградської області Грицюк А. А., яка зазначила, що реформування земельних відносин в Україні здійснюється з 1991 року. Основним принципом, який визначив напрями реформування, стало подолання монополії держави на земельну власність і встановлення багатосуб’єктності права власності на землю.
Але, у зв’язку з відсутністю досконалих інструментів регулювання ринку земель, в Україні тимчасово встановлений мораторій (заборона на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення шляхом їх продажу), який обмежує конституційні права власників земельних ділянок, мораторій постійно подовжується, навіть незважаючи на те, що його існування стримує створення цивілізованого земельного ринку та, замість вирішення існуючих проблем, призводить до нагромадження нових, - зауважила Алла Анатоліївна. Формування ринку земель сільськогосподарського призначення є одним з найбільш дискусійних і заполітизованих питань аграрної політики в Україні. Але суспільство і більшість політичних сил визнають неминучість формування ринку земель сільськогосподарського призначення за умови належного нормативно-правового забезпечення засад його функціонування.Закон «Про державний земельний кадастр» - це надзвичайно важливий, виключно технічний закон, на базі якого будуть будуватись всі подальші земельні правовідносини в країні. Закон по праву можна вважати прогресивним, оскільки в ньому враховано найкращі тенденції ведення державного земельного кадастру Європейських країн з розвинутою ринковою економікою.
Запровадження нової системи земельного кадастру дозволить без будь-яких перешкод входити до бази даних, з’ясовувати кому належить та чи інша земельна ділянка, дізнатись про її кадастровий номер, про те, що відбувається з цією земельною ділянкою і т.д. Отже, це шлях до прозорості та абсолютної законності земельних правовідносин в країні, - наголосила А.Грицюк. Керуюча справами міськвиконкому Наталія Олександрівна Тесленко, зазначила, що подальше реформування аграрного сектору економіки можливе лише шляхом введення повноцінного ринку земель сільськогосподарського призначення. Прийняття зазначеного закону надасть змогу організувати прозорий ринок земельних ділянок державної, комунальної і приватної власності, законодавчо врегулювати питання щодо порядку проведення земельних торгів, а також поліпшити інвестиційний клімат в країні, це дасть змогу підприємцям впевнено працювати на землі та організовувати свою роботу на перспективу. Закон обмеженості природних ресурсів зобов'язує нас міняти методи природокористування і виробництва, тож високопродуктивне використання приватизованих земель можливе лише за умови ведення господарської діяльності на основі сучасних досягнень науково-технічного прогресу. Міський голова Ігор Борисович Крижановський підвів підсумок засідання "круглого столу", наголосивши на тому, що
важливість прийняття Закону України «Про ринок земель» можливо порівняти мабуть з прийняттям Конституції України. Адже, в сучасних умовах правового вакууму в нашій країні, незважаючи на дію мораторію, процвітає тіньовий ринок земель сільгосппризначення. Прийняття Закону України «Про ринок земель» дозволить на законодавчому рівні визначити правові та економічні засади організації і функціонування ринку земель, покласти край тіньовим оборудкам з сільськогосподарськими землями.
Земля повинна перебувати у користуванні середніх сільськогосподарських підприємств, які забезпечують інфраструктуру села, дають селянам роботу, турбуються про вирішення їх соціальних проблем. При використанні земель невеликими сільськогосподарськими підприємствами зберігається наше українське село. Саме на це й направлена сучасна державна земельна політика, - промовив Ігор Борисович.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 821 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты